Het zou daarbij gaan om de huur van een skybox en vier goede zitplaatsen door het havenbedrijf in het stadion van voetbalclub Borussia Dortmund. Staake is fan van de Bundesliga-club. Volgens Deloitte kunnen er vraagtekens worden gezet bij de ‘doelmatigheid’ van het huurcontract, ofschoon de accountant er ook op wijst dat Staake niet alleen gebruik heeft gemaakt van de dure zitplaatsen.

Verder zou de topman een order voor 300 luchtfilters tegen het coronavirus aan een bevriende relatie hebben toegespeeld voor een totaalbedrag van ruim 120.000 euro zonder dat Staake, conform de richtlijnen van het havenbedrijf, tenminste een tweede offerte had aangevraagd.

Irritant

Staake ziet in een reactie aan de krant op de beschuldigingen geen reden om te vertrekken bij Duisport, waar hij nog een contract heeft tot november van dit jaar. ‘Ik heb mij altijd aan mijn arbeidscontract gehouden.’ Hij wijst er onder meer op dat er in zijn herinnering zeker een tweede offerte is aangevraagd ofschoon Deloitte daar geen bewijs van heeft gevonden. ‘Als die documentatie is verdwenen, is dat irritant en moet dat worden opgelost’, aldus Staake.

Deloitte was door de raad van commissarissen ingeschakeld na anonieme beschuldigingen in verschillende brieven dat er iets mis was bij de top van Duisport. Staake was begin van dit jaar al bekritiseerd nadat hij zich direct had laten vaccineren ofschoon zijn leeftijdsgroep nog niet aan de beurt was en een medische indicatie ontbrak. De Raad van Commissarissen zal nu binnenkort moeten beslissen over de toekomst van Staake bij Duisport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement