Het contract is op 1 januari 2022 in werking getreden en heeft een looptijd van 15 jaar, zo laat Contargo weten. De terminal kent al sinds de opening in 2015 een gestage groei. De eerste uitbreiding vond plaats in 2017, de tweede in 2021. De huidige overslagcapaciteit bedraagt 140.000 teu per jaar, aldus de operator.

Met de contractverlenging verbindt Contargo zich ertoe de containerterminal en multimodale transportactiviteiten verder te ontwikkelen. De terminal profiteert van het groeiende vervoer via de vaarwegen en biedt binnenkort ook gecombineerd vervoer via het spoor aan. De containeroperator laat weten dat er op korte termijn diverse investeringen gepland staan in overslagfaciliteiten, waaronder een nieuwe reach stacker en een tweede portaalkraan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement