Fusievereniging KBN laat op zich wachten

Brancheorganisaties

Of de beoogde fusie tussen CBRB en BLN-Schuttevaer tot Koninklijke Binnenvaart Nederland er daadwerkelijk komt blijkt over twee weken. Beide verenigingen stemden afgelopen vrijdag over de fusie, maar bij BLN stemden er onvoldoende leden mee om tot een definitief besluit te komen.

Vrijdagmiddag 11 maart had fusievereniging KBN tot stand moeten komen. De leden van CRBR en van BLN  konden zich tijdens hun eigen ledenvergaderingen uitspreken over de fusie. Bij de CBRB waren er voldoende voorstemmers, maar bij BLN werd het statutaire quorum van driekwart van de stemgerechtigden niet gehaald. Beide verenigingen vergaderden zowel fysiek als digitaal.

Vrijdag 25 maart gaat de ledenvergadering bij BLN op herhaling, dan geldt er volgende de statuten geen quorum. Ongeacht de opkomst, bepaalt de uitslag van deze stemming of de fusievereniging KBN dan toch kan worden opgericht.

Rob Leussink, interim directeur van BLN en bij oprichting van KBN ook de directeur van daarvan, gaat er vanuit dat in april 2022 de Koninklijke Binnenvaart Nederland definitief kan worden opgericht.

KSV en CBOB

Ook de KSV en CBOB sluiten zich aan bij KBN. Zij stemden eerder al voor de fusie. De fusie is volgens de partijen noodzakelijk om de kansen voor de binnenvaartsector ‘maximaal te verzilveren’. De krachtenbundeling moet resulteren in een sterkere lobbygroep. En: ‘ook het beeld van de sector naar de buitenwereld vraagt om een robuuste vereniging met eenduidige standpunten, vergelijkbaar met de brancheorganisaties van andere sectoren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Fusievereniging KBN laat op zich wachten | NT

Fusievereniging KBN laat op zich wachten

Brancheorganisaties

Of de beoogde fusie tussen CBRB en BLN-Schuttevaer tot Koninklijke Binnenvaart Nederland er daadwerkelijk komt blijkt over twee weken. Beide verenigingen stemden afgelopen vrijdag over de fusie, maar bij BLN stemden er onvoldoende leden mee om tot een definitief besluit te komen.

Vrijdagmiddag 11 maart had fusievereniging KBN tot stand moeten komen. De leden van CRBR en van BLN  konden zich tijdens hun eigen ledenvergaderingen uitspreken over de fusie. Bij de CBRB waren er voldoende voorstemmers, maar bij BLN werd het statutaire quorum van driekwart van de stemgerechtigden niet gehaald. Beide verenigingen vergaderden zowel fysiek als digitaal.

Vrijdag 25 maart gaat de ledenvergadering bij BLN op herhaling, dan geldt er volgende de statuten geen quorum. Ongeacht de opkomst, bepaalt de uitslag van deze stemming of de fusievereniging KBN dan toch kan worden opgericht.

Rob Leussink, interim directeur van BLN en bij oprichting van KBN ook de directeur van daarvan, gaat er vanuit dat in april 2022 de Koninklijke Binnenvaart Nederland definitief kan worden opgericht.

KSV en CBOB

Ook de KSV en CBOB sluiten zich aan bij KBN. Zij stemden eerder al voor de fusie. De fusie is volgens de partijen noodzakelijk om de kansen voor de binnenvaartsector ‘maximaal te verzilveren’. De krachtenbundeling moet resulteren in een sterkere lobbygroep. En: ‘ook het beeld van de sector naar de buitenwereld vraagt om een robuuste vereniging met eenduidige standpunten, vergelijkbaar met de brancheorganisaties van andere sectoren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement