Koninklijke Binnenvaart Nederland is een feit

Stemming

De leden van alle betrokken binnenvaartverenigingen hebben groen licht gegeven voor de oprichting van fusievereniging Koninklijke Binnenvaart Nederland. De laatste horde was de ledenvergadering van BLN-Schuttevaer. Eind vorige week stemde 91% van de leden vóór de fusie.

De binnenvaart ondervond in juli de kracht van de natuur. Vele tonnen en kribbakens vielen ten prooi aan het hoge water.

De afgelopen weken hebben de leden van binnenvaartverenigingen CBRB, KSV, CBOB en BLN-Schuttevaer zich gebogen over het voorstel om samen verder te gaan als Koninklijke Binnenvaart Nederland. De stemmingen waren steeds positief, maar bij BLN-Schuttevaer werd twee weken geleden tijdens de ledenvergadering het vereiste quorum niet gehaald. Voor de vergadering van 25 maart gold geen quorum.

Medio april wordt de nieuwe binnenvaartbrancheorganisatie van Nederland officieel opgericht. De fusie is volgens de partijen noodzakelijk om de kansen voor de binnenvaartsector ‘maximaal te verzilveren’. De krachtenbundeling moet resulteren in een sterkere lobbygroep. En: ‘ook het beeld van de sector naar de buitenwereld vraagt om een robuuste vereniging met eenduidige standpunten, vergelijkbaar met de brancheorganisaties van andere sectoren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Koninklijke Binnenvaart Nederland is een feit | NT

Koninklijke Binnenvaart Nederland is een feit

Stemming

De leden van alle betrokken binnenvaartverenigingen hebben groen licht gegeven voor de oprichting van fusievereniging Koninklijke Binnenvaart Nederland. De laatste horde was de ledenvergadering van BLN-Schuttevaer. Eind vorige week stemde 91% van de leden vóór de fusie.

De binnenvaart ondervond in juli de kracht van de natuur. Vele tonnen en kribbakens vielen ten prooi aan het hoge water.

De afgelopen weken hebben de leden van binnenvaartverenigingen CBRB, KSV, CBOB en BLN-Schuttevaer zich gebogen over het voorstel om samen verder te gaan als Koninklijke Binnenvaart Nederland. De stemmingen waren steeds positief, maar bij BLN-Schuttevaer werd twee weken geleden tijdens de ledenvergadering het vereiste quorum niet gehaald. Voor de vergadering van 25 maart gold geen quorum.

Medio april wordt de nieuwe binnenvaartbrancheorganisatie van Nederland officieel opgericht. De fusie is volgens de partijen noodzakelijk om de kansen voor de binnenvaartsector ‘maximaal te verzilveren’. De krachtenbundeling moet resulteren in een sterkere lobbygroep. En: ‘ook het beeld van de sector naar de buitenwereld vraagt om een robuuste vereniging met eenduidige standpunten, vergelijkbaar met de brancheorganisaties van andere sectoren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement