De NVB vroeg aan haar leden om een reactie op de voorgestelde wijzigingen van het TEN-T netwerk waarin gesteld wordt dat het voor havens met ambitie van belang is om aan te tonen dat zij aan het overslagcriterium van gemiddeld 500.000 ton over de laatste drie jaar voldoen. Met een online dashboard waarin deze gegevens worden verwerkt kan inzicht gegeven worden in welke havens hier wel of niet aan voldoen. Daarnaast merkt de vereniging dat inzicht in data over het algemeen steeds belangrijker wordt en dat het hun leden kan helpen bij het maken van beleid.

Panteia gaat eerst een kaart maken met alle binnenhavens van Nederland waarbij men per binnenhaven kan zien wat de gemiddelde overslag was in de afgelopen drie jaar. Het dashboard zal geplaatst worden op de website van de NVB en toegankelijk gemaakt worden voor leden van de NVB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement