EuRIS is een initiatief van Rijkswaterstaat. Het systeem bundelt informatie waarvoor binnenvaartschippers en andere vaarweggebruikers eerder verschillende sites en bronnen moesten raadplegen, legt RWS uit. Informatie vanuit deze landen zijn op EuRIS te vinden: België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slowakije en Tsjechië.

Gebruikers kunnen via het platform de actuele verkeerssituatie op hun route zien, zoals wachttijden, incidenten of verstoringen die de reistijd beïnvloeden. Ze kunnen ook informatie delen met anderen, zoals aankomsttijden. Dit gebeurt volgens RWS in een afgeschermde omgeving, waarmee privacy is gewaarborgd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement