Laatste verhoogde brug over Albertkanaal klaar voor wagenverkeer

Doorvaarthoogte 9,10 meter

Vanaf vrijdagavond 21 juni kunnen automobilisten gebruik maken van de nieuwe burg over het Albertkanaal in Wijnegem. Op 12 juni werd met succes een laatste test uitgevoerd, door de brug gelijktijdig én in verschillende opstellingen te belasten met twaalf zware vrachtwagens. Zo werd gemeten hoeveel ze maximaal doorbuigt onder belasting op specifieke punten. De brug mag maximaal een beperkt aantal centimeters doorbuigen volgens de modelberekeningen.

Foto: De Vlaamse Waterweg

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Laatste verhoogde brug over Albertkanaal klaar voor wagenverkeer | NT

Laatste verhoogde brug over Albertkanaal klaar voor wagenverkeer

Doorvaarthoogte 9,10 meter

Vanaf vrijdagavond 21 juni kunnen automobilisten gebruik maken van de nieuwe burg over het Albertkanaal in Wijnegem. Op 12 juni werd met succes een laatste test uitgevoerd, door de brug gelijktijdig én in verschillende opstellingen te belasten met twaalf zware vrachtwagens. Zo werd gemeten hoeveel ze maximaal doorbuigt onder belasting op specifieke punten. De brug mag maximaal een beperkt aantal centimeters doorbuigen volgens de modelberekeningen.

Foto: De Vlaamse Waterweg

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu