Belgisch transport per binnenvaartschip opnieuw gedaald

Reverse modal shift

In het vierde kwartaal 2023 vervoerden Belgische en buitenlandse binnenschepen 37,8 miljoen ton goederen over de Belgische binnenwateren. Dat is een daling van 2,6% ten opzichte van het derde kwartaal en 5,1% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022. Het is ook het laagste kwartaalcijfers sinds einde 2018. Op jaarbasis gaat het om een terugval van bijna 1,9% ten opzichte van 2022.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Belgisch transport per binnenvaartschip opnieuw gedaald | NT

Belgisch transport per binnenvaartschip opnieuw gedaald

Reverse modal shift

In het vierde kwartaal 2023 vervoerden Belgische en buitenlandse binnenschepen 37,8 miljoen ton goederen over de Belgische binnenwateren. Dat is een daling van 2,6% ten opzichte van het derde kwartaal en 5,1% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022. Het is ook het laagste kwartaalcijfers sinds einde 2018. Op jaarbasis gaat het om een terugval van bijna 1,9% ten opzichte van 2022.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu