Palletcentrale biedt altijd een totaaloplossing

Brand Stories

Het is het meest gebruikte onderdeel van de transportketen. De pallet. Niet sexy, maar absoluut onmisbaar. Dagelijks gaan er wereldwijd miljoenen exemplaren rond. Bij zo’n intensief gebruik, moet er natuurlijk altijd en meteen voorraad zijn. Daarvoor staat de Palletcentrale garant met dagelijks meer dan 600.000 exemplaren op voorraad en een vloot van 30 vrachtwagens om meteen te leveren. Of op te halen, want inkoop gebeurt ook. De Palletcentrale is de grootste leverancier van duurzame pallets in Nederland. Het bedrijf bestaat al sinds 1969, ooit begonnen in Rotterdam. Vandaag de dag zijn er vijf vestigingen met het hoofdkantoor in Moerdijk.

In deze editie van Brand Stories vertelt Palletcentrale zijn verhaal over de ongekende markt van nieuwe en gebruikte pallets. Altijd voorradig en meteen geleverd. ‘Neen bestaat bij ons niet’. Ook wordt er volop ingekocht. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatie verhalen. In Brand Stories worden deze rechtstreeks door hen aan u verteld.

Frank Bennemeer is commercieel directeur bij het bedrijf. Hij zegt: ‘De Palletcentrale is een one-stop-shop. Wij zorgen voor het hele pakket: verkoop, inkoop, nieuw en gebruikt, reparatie, transport en service. Dat gebeurt vanuit een vijftal vestigingen die over het land verspreid zijn. De beschikbaarheid is uitermate belangrijk bij transport en logistiek. De klant moet ervan op aan kunnen dat de pallet er altijd is. Daar staan we garant voor. Ook in tijden van schaarste, wanneer op de nieuw houtmarkt de prijzen omhoogschieten. Beter te duur dan niet te koop.’

Zorg voor milieu

Zorg voor het milieu staat hoog in het vaandel bij de Palletcentrale. Bennemeer legt uit: ‘Hout is de meest duurzame grondstof. Het komt uit productiebossen en wordt continue hergebruikt. De pallet is een circulair product en levert geen afval op. Helemaal aan het eind van de levensduur wordt het gebruikt voor biomassa, waar weer energie uit wordt gewonnen. We leveren onze klanten aan het eind van het jaar met plezier een CO2 besparingscertificaat.’

Toch is er veel meer mogelijk dan de houten pallet alleen. Er zijn ook kunststof pallets leverbaar. Evenals HT behandelde pallets, stellingvlonders, houtvezelpallets, palletranden en aanvullende producten.

palletcentrale

De in de eigen fabriek gemaakte nieuwe houten pallets zijn PEFC gecertificeerd. De organisatie Epal waarborgt de kwaliteit van de Epal pallets. Niet alleen bij productie, maar ook na een reparatie. De voorraad staat grotendeels overdekt opgeslagen, zodat er –indien gewenst- gegarandeerd droge pallets worden geleverd.

Leveringen

De Palletcentrale levert aan weg-, water- en luchttransport. Maar ook voor productie, handel en industrie staan er stapels klaar. Of het nu om groenten of fruit gaat, levensmiddelen of zaken uit de chemische industrie, voor alles is een pallet nodig. ‘Wij doen ruim vier miljoen gebruikte pallets per jaar’, weet Bennemeer.

‘Daarbij komen nog eens ruim twee miljoen nieuwe. En we kopen heel veel weer in. Een gebruikte pallet kost een handvol euro’s. Een nieuwe – die we in onze eigen fabriek maken – is uiteraard duurder. Er zijn bedrijven die uitsluitend nieuw willen. Dat heeft vooral te maken met interne logistieke trajecten. Bij inkoop komen we, als het om grote partijen gaat, eerst kijken. Maar we hebben ook vaste afspraken met afnemers, waar we de pallets op vaste momenten weer ophalen.’

Vestigingen

De vestigingen van de Palletcentrale zijn te vinden in Helmond, het Noord Hollandse Middenmeer, bij de Agripoint, Sas van Gent (de fabriek), Rotterdam en Moerdijk, alwaar ook het hoofdkantoor is. ‘Strategisch verdeeld’, aldus Bennemeer. ‘In Rotterdam zitten we middenin de Waalhaven, in Helmond in het logistieke hart van Zuid-Nederland en in het Noorden bij de Agripoint. Bij die laatste wordt heel veel omgepakt en verpakt. Er werken bij ons 120 mensen.’

Om nog even terug te keren naar de pallet: ‘Zonder de pallet zijn we nergens. Transport en logistiek kunnen niet zonder. Over de hele wereld gaan miljoenen pallets om. Een deel daarvan is naar ons te herleiden. Dat heeft alles te maken met de door ons geboden totaaloplossing. In samenwerking met de klant komen we tot de meest efficiënte palletoplossing. Door goed samen te werken komen we tot slimme oplossingen en kostenbesparingen. En we zijn ook nog eens goed bezig voor het milieu.’

Dit verhaal is aan u verteld door Palletcentrale.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.

Palletcentrale biedt altijd een totaaloplossing | NT

Palletcentrale biedt altijd een totaaloplossing

Brand Stories

Het is het meest gebruikte onderdeel van de transportketen. De pallet. Niet sexy, maar absoluut onmisbaar. Dagelijks gaan er wereldwijd miljoenen exemplaren rond. Bij zo’n intensief gebruik, moet er natuurlijk altijd en meteen voorraad zijn. Daarvoor staat de Palletcentrale garant met dagelijks meer dan 600.000 exemplaren op voorraad en een vloot van 30 vrachtwagens om meteen te leveren. Of op te halen, want inkoop gebeurt ook. De Palletcentrale is de grootste leverancier van duurzame pallets in Nederland. Het bedrijf bestaat al sinds 1969, ooit begonnen in Rotterdam. Vandaag de dag zijn er vijf vestigingen met het hoofdkantoor in Moerdijk.

In deze editie van Brand Stories vertelt Palletcentrale zijn verhaal over de ongekende markt van nieuwe en gebruikte pallets. Altijd voorradig en meteen geleverd. ‘Neen bestaat bij ons niet’. Ook wordt er volop ingekocht. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatie verhalen. In Brand Stories worden deze rechtstreeks door hen aan u verteld.

Frank Bennemeer is commercieel directeur bij het bedrijf. Hij zegt: ‘De Palletcentrale is een one-stop-shop. Wij zorgen voor het hele pakket: verkoop, inkoop, nieuw en gebruikt, reparatie, transport en service. Dat gebeurt vanuit een vijftal vestigingen die over het land verspreid zijn. De beschikbaarheid is uitermate belangrijk bij transport en logistiek. De klant moet ervan op aan kunnen dat de pallet er altijd is. Daar staan we garant voor. Ook in tijden van schaarste, wanneer op de nieuw houtmarkt de prijzen omhoogschieten. Beter te duur dan niet te koop.’

Zorg voor milieu

Zorg voor het milieu staat hoog in het vaandel bij de Palletcentrale. Bennemeer legt uit: ‘Hout is de meest duurzame grondstof. Het komt uit productiebossen en wordt continue hergebruikt. De pallet is een circulair product en levert geen afval op. Helemaal aan het eind van de levensduur wordt het gebruikt voor biomassa, waar weer energie uit wordt gewonnen. We leveren onze klanten aan het eind van het jaar met plezier een CO2 besparingscertificaat.’

Toch is er veel meer mogelijk dan de houten pallet alleen. Er zijn ook kunststof pallets leverbaar. Evenals HT behandelde pallets, stellingvlonders, houtvezelpallets, palletranden en aanvullende producten.

palletcentrale

De in de eigen fabriek gemaakte nieuwe houten pallets zijn PEFC gecertificeerd. De organisatie Epal waarborgt de kwaliteit van de Epal pallets. Niet alleen bij productie, maar ook na een reparatie. De voorraad staat grotendeels overdekt opgeslagen, zodat er –indien gewenst- gegarandeerd droge pallets worden geleverd.

Leveringen

De Palletcentrale levert aan weg-, water- en luchttransport. Maar ook voor productie, handel en industrie staan er stapels klaar. Of het nu om groenten of fruit gaat, levensmiddelen of zaken uit de chemische industrie, voor alles is een pallet nodig. ‘Wij doen ruim vier miljoen gebruikte pallets per jaar’, weet Bennemeer.

‘Daarbij komen nog eens ruim twee miljoen nieuwe. En we kopen heel veel weer in. Een gebruikte pallet kost een handvol euro’s. Een nieuwe – die we in onze eigen fabriek maken – is uiteraard duurder. Er zijn bedrijven die uitsluitend nieuw willen. Dat heeft vooral te maken met interne logistieke trajecten. Bij inkoop komen we, als het om grote partijen gaat, eerst kijken. Maar we hebben ook vaste afspraken met afnemers, waar we de pallets op vaste momenten weer ophalen.’

Vestigingen

De vestigingen van de Palletcentrale zijn te vinden in Helmond, het Noord Hollandse Middenmeer, bij de Agripoint, Sas van Gent (de fabriek), Rotterdam en Moerdijk, alwaar ook het hoofdkantoor is. ‘Strategisch verdeeld’, aldus Bennemeer. ‘In Rotterdam zitten we middenin de Waalhaven, in Helmond in het logistieke hart van Zuid-Nederland en in het Noorden bij de Agripoint. Bij die laatste wordt heel veel omgepakt en verpakt. Er werken bij ons 120 mensen.’

Om nog even terug te keren naar de pallet: ‘Zonder de pallet zijn we nergens. Transport en logistiek kunnen niet zonder. Over de hele wereld gaan miljoenen pallets om. Een deel daarvan is naar ons te herleiden. Dat heeft alles te maken met de door ons geboden totaaloplossing. In samenwerking met de klant komen we tot de meest efficiënte palletoplossing. Door goed samen te werken komen we tot slimme oplossingen en kostenbesparingen. En we zijn ook nog eens goed bezig voor het milieu.’

Dit verhaal is aan u verteld door Palletcentrale.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.