Noordoost-Brabant: hotspot voor Agrifood en Logistiek

Brand Stories

Noordoost-Brabant is dé topvestigingslocatie voor bedrijven in de sectoren Agrifood en Logistiek, en voor bedrijven waarvoor efficiënte logistiek bepalend is. Met de beste netwerken van Europa, voldoende ruimte voor vestiging en de perfecte condities voor een optimale organisatie van de supply chain in onder meer agrifood-ketens biedt Noordoost-Brabant alle ruimte voor ambitie. Mede door de strategische ligging en de uitstekende (multimodale) infrastructuur, heeft Noordoost-Brabant zich ontwikkeld tot logistieke hotspot.

In deze editie van Brand Stories vertelt Vijfsterren Logistiek zijn verhaal over de logistieke hotspot Noordoost-Brabant en de komst van het nieuwe distributiecentrum van PLUS supermarkten naar Oss. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatie verhalen. In Brand Stories worden deze rechtstreeks door hen aan u verteld.

De regio Noordoost-Brabant kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven; Food retailers zoals Sligro en Jumbo en logistieke dienstverleners zoals Vos Logistics, Raben Group, Brouwers Logistics, Spierings Smart Logistics, Kuehne+Nagel, vier barge terminals, food verladers zoals Heineken, Unox, Dalco Food en Padifood, e-commerce partijen zoals Amacom, Selected Brewing Ingredients en Zanten.

Samenwerking en kennis delen – cross-sectoraal én tussen ondernemers, overheid en onderwijs – vormen in Noordoost-Brabant een krachtige voedingsbodem voor nieuwe kansen. Kansen op groei, ontwikkeling en een versterking van de marktpositie. En vooral: kansen op New Business.

PLUS supermarkten

De komst van PLUS supermarkten naar Oss is een mooi voorbeeld van de ‘cross-over’ van Food en Logistics in onze regio, en versterkt de positie van deze regio nog verder. Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS supermarkten in Nederland beleverd.

Het nieuwe distributiecentrum van PLUS wordt grotendeels gemechaniseerd en is daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle PLUS supermarkten. Bij het ontwerp van het pand spelen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, zonnepanelen, duurzame materialen als FSC hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging. Het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel BREEAM Excellent en is klaar voor de toekomst.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek bij PLUS: ‘Na jaren van intensieve voorbereiding zijn we nu gestart met de echte bouw en inmiddels is het hoogste punt bereikt. De komende tijd zal hier ons nieuwe, duurzame en centrale distributiecentrum verder gebouwd worden. Medio volgend jaar wordt gestart met de inrichting van de mechanisatie en eind 2022/begin 2023 kan het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum in gebruik worden genomen. Dit zorgt ook voor extra werkgelegenheid in Oss. Wij zullen iedereen in de gemeente Oss en omgeving dan ook zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen.’

Frank den Brok, wethouder economie gemeente Oss: ‘Het landelijk distributiecentrum van PLUS is een aanwinst voor Oss. Na een tijd van voorbereiding is de bouw nu in volle gang. Straks krijgen meer dan 270 PLUS supermarkten alle houdbare producten geleverd vanuit een hypermodern, gemechaniseerd distributiecentrum op Vorstengrafdonk. En PLUS wordt meteen een van de grotere werkgevers van Oss. Daar zijn we nu al trots op.’

Samenwerkingsverband

Vijfsterren Logistiek is het samenwerkingsverband van de 3 logistieke platforms in Noordoost-Brabant. Het initiatief wordt gesteund door AgriFood Capital, de gemeenten Meierijstad, Oss, Cuijk en ‘s-Hertogenbosch, en door de Rabobank. Samen maken zij zich sterk voor de ontwikkeling van New Business en voor de vestiging van nieuwe bedrijven in deze regio. Vijfsterren Logistiek verbindt bedrijven, onderwijs en overheden. Innovatie, scholing, aandacht voor goede infrastructuur en behoud van groei van werkgelegenheid staan daarbij centraal. De missie van Vijfsterren Logistiek is het versterken van het logistiek vestigingsklimaat in Noordoost-Brabant.

Dit verhaal is aan u verteld door Vijfsterren Logistiek.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Noordoost-Brabant: hotspot voor Agrifood en Logistiek | NT

Noordoost-Brabant: hotspot voor Agrifood en Logistiek

Brand Stories

Noordoost-Brabant is dé topvestigingslocatie voor bedrijven in de sectoren Agrifood en Logistiek, en voor bedrijven waarvoor efficiënte logistiek bepalend is. Met de beste netwerken van Europa, voldoende ruimte voor vestiging en de perfecte condities voor een optimale organisatie van de supply chain in onder meer agrifood-ketens biedt Noordoost-Brabant alle ruimte voor ambitie. Mede door de strategische ligging en de uitstekende (multimodale) infrastructuur, heeft Noordoost-Brabant zich ontwikkeld tot logistieke hotspot.

In deze editie van Brand Stories vertelt Vijfsterren Logistiek zijn verhaal over de logistieke hotspot Noordoost-Brabant en de komst van het nieuwe distributiecentrum van PLUS supermarkten naar Oss. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatie verhalen. In Brand Stories worden deze rechtstreeks door hen aan u verteld.

De regio Noordoost-Brabant kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven; Food retailers zoals Sligro en Jumbo en logistieke dienstverleners zoals Vos Logistics, Raben Group, Brouwers Logistics, Spierings Smart Logistics, Kuehne+Nagel, vier barge terminals, food verladers zoals Heineken, Unox, Dalco Food en Padifood, e-commerce partijen zoals Amacom, Selected Brewing Ingredients en Zanten.

Samenwerking en kennis delen – cross-sectoraal én tussen ondernemers, overheid en onderwijs – vormen in Noordoost-Brabant een krachtige voedingsbodem voor nieuwe kansen. Kansen op groei, ontwikkeling en een versterking van de marktpositie. En vooral: kansen op New Business.

PLUS supermarkten

De komst van PLUS supermarkten naar Oss is een mooi voorbeeld van de ‘cross-over’ van Food en Logistics in onze regio, en versterkt de positie van deze regio nog verder. Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS supermarkten in Nederland beleverd.

Het nieuwe distributiecentrum van PLUS wordt grotendeels gemechaniseerd en is daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle PLUS supermarkten. Bij het ontwerp van het pand spelen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, zonnepanelen, duurzame materialen als FSC hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging. Het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel BREEAM Excellent en is klaar voor de toekomst.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek bij PLUS: ‘Na jaren van intensieve voorbereiding zijn we nu gestart met de echte bouw en inmiddels is het hoogste punt bereikt. De komende tijd zal hier ons nieuwe, duurzame en centrale distributiecentrum verder gebouwd worden. Medio volgend jaar wordt gestart met de inrichting van de mechanisatie en eind 2022/begin 2023 kan het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum in gebruik worden genomen. Dit zorgt ook voor extra werkgelegenheid in Oss. Wij zullen iedereen in de gemeente Oss en omgeving dan ook zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen.’

Frank den Brok, wethouder economie gemeente Oss: ‘Het landelijk distributiecentrum van PLUS is een aanwinst voor Oss. Na een tijd van voorbereiding is de bouw nu in volle gang. Straks krijgen meer dan 270 PLUS supermarkten alle houdbare producten geleverd vanuit een hypermodern, gemechaniseerd distributiecentrum op Vorstengrafdonk. En PLUS wordt meteen een van de grotere werkgevers van Oss. Daar zijn we nu al trots op.’

Samenwerkingsverband

Vijfsterren Logistiek is het samenwerkingsverband van de 3 logistieke platforms in Noordoost-Brabant. Het initiatief wordt gesteund door AgriFood Capital, de gemeenten Meierijstad, Oss, Cuijk en ‘s-Hertogenbosch, en door de Rabobank. Samen maken zij zich sterk voor de ontwikkeling van New Business en voor de vestiging van nieuwe bedrijven in deze regio. Vijfsterren Logistiek verbindt bedrijven, onderwijs en overheden. Innovatie, scholing, aandacht voor goede infrastructuur en behoud van groei van werkgelegenheid staan daarbij centraal. De missie van Vijfsterren Logistiek is het versterken van het logistiek vestigingsklimaat in Noordoost-Brabant.

Dit verhaal is aan u verteld door Vijfsterren Logistiek.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.