In deze editie van Brand Stories vertelt Container Technics zijn verhaal over lading zekeren. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Het is kort maar krachtig uitgelegd wat Container Technics doet. Gelukkig kan Tycho Van Peteghem nog veel meer vertellen over zijn boeiende vak. Contech is de naam die zo langzamerhand een wereldwijd keurmerk in ladingzekering is geworden. Het wordt gevoerd door Container Technics nv uit het Belgische Wijnegem. Het merk staat garant voor sjor- en hijsmaterialen met een hoogstaande kwaliteit.

Speciale ontwerpen

‘We werken met vaste partners, doen ook het ontwerp van producten. Al zijn veel van die producten in de loop der jaren standaard geworden, daar gebeurt qua ontwerp niet veel meer mee. Maar we maken veel speciale ontwerpen voor onze klanten. De producten laten we dan maken bij partners wereldwijd en ook steeds meer in Europa. Dit gezien de huidige ontwikkelingen op de wereldmarkt, maar ook omdat we willen blijven inzetten op hoge kwaliteit en flexibiliteit.’

‘We zijn uniek in ons aanbod, Europees zijn er weinig bedrijven die zo te werk gaan als wij. Wel hebben we concurrenten in de standaard materialen, maar wij bieden het complete gamma. Een grote voorraad sjor- en hijsmaterialen voor container-, multipurpose- en ro/ro-schepen. En daar bovenop onze service: van technische ondersteuning tot aan logistieke oplossingen, inclusief douaneformaliteiten. Die combinatie maakt ons uniek. Er zijn geen bedrijven waar dat complete pakket te vinden is. We bestaan sinds 1983, zijn een van de topspelers in de markt en hebben een stelselmatig groeiend aanbod. Daarbij groeien we organisch door ook steeds meer in te zetten op nieuwe markten. Wat klanten vooral waarderen, is dat we open staan voor vragen. We werken echt samen en zeggen niet snel nee.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Grote voorraad

‘Het feit dat we de engineering en de technische kennis in huis hebben op het totale gebied van ladingzekering, geeft ons de mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen. Daarbij komen dan de korte communicatielijnen tussen inkoop, sales en engineering: dat maakt ons een sterke speler die kort op de bal kan spelen. Onze grote voorraad in Wijnegem bij Antwerpen is één van onze grootste troeven. Wij houden honderden verschillende producten in voorraad. Dat zorgt ervoor dat we snel kunnen leveren in met name de haven van Antwerpen en Rotterdam. Twee belangrijke markten voor ons. Maar we werken wereldwijd, want we leveren ook aan nieuwbouwschepen in China. Of we doen luchtvrachten naar Amerika en Canada.’

‘Het spreekt vanzelf’, zo gaat Van Peteghem verder, ‘dat een gewoon containerschip gewone containers bevat en dat daarop ook standaard materialen worden gebruikt. Het kan wat langer of korter zijn, maar over het algemeen gaat het om standaard materialen. Daarvoor kunnen klanten perfect bij ons terecht, maar als het bijvoorbeeld gaat om een onderzoeksschip of om het transport van nucleair materiaal, dan hebben we het over speciale cases. En daar zijn we helemaal expert in. Het is dan de vraag of er speciale onderdelen of materialen gemaakt moeten worden en of er ook speciale regelgeving voor is. Wij helpen onze klanten dan door het hele proces heen, van ontwerp en ontwikkeling tot oplevering op maat, inclusief handleidingen.’

‘De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid. Ook bedrijfsmatig. Als Container Technics nv zetten we steeds meer in op ons merk Contech. Een merk dat wereldwijd staat voor kwaliteit, kennis en certificatie. De komende jaren kunnen, willen en zullen we verder groeien, waarbij we niet schuwen om internationaler te kijken. We sluiten niets uit. Zeker willen we uitbreiden met voorraadlocaties en servicelocaties. Zodat we nog flexibeler kunnen zijn en nog meer kunnen focussen op het ontwikkelen van nieuwe producten. We willen een belangrijke schakel blijven voor onze huidige klanten en voor toekomstige partners.’

Dit verhaal is aan u verteld door Container Technics.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.