Normaliter is dit allemaal geen informatie waarover je als logistiek vakblad kunt uitwijden, maar ook daaraan heeft de uitgekookte Zweedse supergroep een mouw weten te passen. In een gezamenlijk persbericht met het Zweedse scheepvaartbedrijf Wallenius maakte ABBA bekend dat Wallenius is uitverkoren als exclusieve logistieke partner van ABBA Voyage, zoals het muzikale avontuur met de avatars gedoopt is.

Het is nog even afwachten of Agnetha en Anni-Frid hun visie gaan geven op de laatste trends in het supply chain management en het vraagstuk van de verdozing, maar Benny, de ABBA-componist met het baardje die altijd zo trouw de keyboards bespeelde, heeft wel laten weten dat het ‘extreem plezierig is om dit allemaal te laten gebeuren in samenwerking met Wallenius, dat net zo enthousiast is over duurzaamheid als wij’.

De lounge van de ABBA Arena in Londen is omgedoopt in ‘The Oceanbird Departure Lounge’, want dat is voor het scheepvaartbedrijf het doel van de samenwerking: het promoten van het Oceanbird-concept, toekomstige vrachtschepen van Wallenius die vanaf 2026 met een soort vliegtuigvleugels gebruik moeten gaan maken van windvoortstuwing. Het promoten van Oceanbird door mee te liften op de ABBA Voyage lukt al aardig, want kijk eens aan, een vermelding in NT zit alvast in de tas.

Als wederdienst wil Wallenius vrachtschepen gaan vernoemen naar ABBA-songs. Waarschijnlijk geen loze belofte, want eerder doopte het bedrijf al schepen met namen van opera’s, waaronder de ‘Carmen’, de ‘Tannhäuser’, de ‘Tosca’, de ‘Porgy’ en dan natuurlijk ook de ‘Bess’, als ode aan de componisten Bizet, Wagner, Puccini en Gershwin. Als het mogelijk is om bij Britse wedkantoren geld in te zetten op de toekomstige ABBA-scheeps­namen, lijkt het niet bijzonder verstandig om te gokken op ‘SOS’, ‘Under Attack’ en ‘Waterloo’, terwijl ‘Money, Money, Money’ en ‘Gimme, Gimme, Gimme’ de verladers misschien te hebberig in de oren zouden klinken, maar met de ‘Mamma Mia’ of de ‘Super Trouper’ zou je gevoelsmatig prima een vrachtje mee kunnen geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement