Schoenen ­onder vuur

Column

Breng je veiligheidsschoenen mee, stond in de uitnodiging die ik kreeg om in de Rotterdamse haven een zware lading-schip te bezichtigen. Of het door mij gekozen schoeisel door de beugel kon, wordt vermoedelijk geen onderwerp van discussie in de nationale pers, want er stonden vast geen plaatjes schietende paparazzi achter een havenkraan met enige belangstelling voor een eenvoudige transportreporter. Heel anders verging het de Amerikaanse transportminister Pete Buttigieg toen hij eind februari poolshoogte ging nemen in East Palestine, een dorp in de Amerikaanse staat Ohio waar vijftig wagons van een vrachttrein van Norfolk Soutern, deels met gevaarlijke chemische lading, waren ontspoord en in brand waren gevlogen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Schoenen ­onder vuur | NT

Schoenen ­onder vuur

Column

Breng je veiligheidsschoenen mee, stond in de uitnodiging die ik kreeg om in de Rotterdamse haven een zware lading-schip te bezichtigen. Of het door mij gekozen schoeisel door de beugel kon, wordt vermoedelijk geen onderwerp van discussie in de nationale pers, want er stonden vast geen plaatjes schietende paparazzi achter een havenkraan met enige belangstelling voor een eenvoudige transportreporter. Heel anders verging het de Amerikaanse transportminister Pete Buttigieg toen hij eind februari poolshoogte ging nemen in East Palestine, een dorp in de Amerikaanse staat Ohio waar vijftig wagons van een vrachttrein van Norfolk Soutern, deels met gevaarlijke chemische lading, waren ontspoord en in brand waren gevlogen.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu