De expresvervoerder gaat vijf extra vrachtvluchten in de week uitvoeren met de A330-200F’ (capaciteit 65 ton). De eigen vrachtvluchten komen boven de vrachtvluchten die DHL al sinds dit voorjaar bij de Amerikaanse vrachtmaatschappij Amerijet  huurt.

Farmaceutica

In totaal krijgt DHL Express nu de beschikking over 13 vrachtvluchten in de week die hoofdzakelijk zullen worden gevuld met farmaceutica. Daarbij zegt de Duitse koerier ook al naar de distributie van vaccins en medische hulpmiddelen te kijken bij de bestrijding van het coronavirus. Miami en Brussel Airport beschikken over voldoende expertise en capaciteit, waaronder temperatuurgevoelige opslag, voor de afhandeling van farmaceutica.

Brussel Airport is na de Europese draaischijf in het Duitse Leipzig een van de belangrijkste expreshubs van DHL Express in Europa. De koerier is dan ook de grootste vrachtvervoerder op de Belgische luchthaven.