Er werd in totaal voor ruim 600 miljoen euro verhandeld, meldde brancheorganisatie VGB woensdag. De plus volgt op een krimp van 3% in april. In de eerste vijf maanden van het jaar is bij elkaar nu ongeveer 2% meer omgezet, vergeleken met vorig jaar. De export van bloemen en planten is dit jaar daarmee vooralsnog goed voor een omzet van 2,7 miljard euro.

Bloemen doen het momenteel beter dan planten, aldus de branche. Verder zijn er grote verschillen tussen afzetmarkten. De Nederlandse handelaren zien hun verkopen in Rusland in mei nog altijd teruglopen. Naar Polen werd in mei daarentegen ruim een kwart meer geëxporteerd. Ook naar het Verenigd Koninkrijk was sprake van aanzienlijke groei, geholpen door de lagere eurokoers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement