De netto-omzet steeg 13,1% tot 4,86 miljard frank, omgerekend 4,075 miljard euro. Het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten nam 12,5% toe tot 242 miljoen euro.

De omzet- en winstontwikkeling in frank is ietwat geflatteerd doordat de koers van de Zwitserse munt vorig jaar iets is gedaald ten opzichte van de euro, de munt waarin K+N met veel van zijn klanten afrekent.

In voorgaande jaren had de expediteur uit Schindellegi juist te maken met valutaire tegenwind: de frank steeg in waarde ten opzichte van dollar en euro, waardoor omzet en resultaat onder druk leken te staan.

Feitelijk draaide K+N een prima eerste kwartaal. In de zeevrachtexpeditie namen de volumes 5% toe tot 1,08 miljoen teu, vooral dankzij een sterke groei in het intra-Aziëvervoer. Het brutoresultaat ging 4,3% omhoog naar 81,3 miljoen euro. De brutomarge kwam op 27,2%.

De luchtvrachtexpeditie kende een tonnagegroei van 20% tot 422.000 ton. Het resultaat voor rente en belastingen steeg 12,5% naar 67,9 miljoen euro en de brutomarge bleef stabiel op 28,6%.

In het landvervoer voerde het concern de omzet 16,4% op. Het resultaat voor rente en belastingen kwam uit op 14,2 miljoen euro. In de contractlogistiek was er sterke groei in China en Zuidoost-Azië. Hier ging, als gevolg van vooral investeringen, het brutoresultaat iets omlaag naar 28,5 miljoen euro.