Hoyer noteert kleine winststijging in 2017

bulkgoederen

Logistiek dienstverlener Hoyer kwam vorig jaar onder de streep uit op een zwart bedrag van 40,6 miljoen euro (earnings before taxes).

Dat was lichtjes beter dan een jaar eerder, toen er 40,4 miljoen euro overbleef. Dat betekende de op één na hoogste winst in de geschiedenis van het in 1946 gestarte familiebedrijf uit Hamburg.

De omzet kwam zelfs uit op een recordhoogte, met 1,203 miljard euro. Dat betekende een stijging van 1,2% in vergelijking met het jaar ervoor. Toen kwam er 1,189 miljard euro aan opbrengsten binnen. Topman Ortwin Nast is uiteraard tevreden met de cijfers en wijst op het feit dat Hoyer het beter doet dan het gemiddelde in de sector.

Hoyer focust op bulktransport, waarbij het vervoer van olie, gas, chemische producten en voedingsmiddelen de basis vormt. Het bedrijf is actief in 115 landen wereldwijd en heeft een personeelsbestand van meer dan 6.400 medewerkers. Het beschikt onder meer over een vloot van ruim vijfduizend voertuigen. De logistiek dienstverlener wil de komende tijd fors investeren, onder meer in digitalisering.

Hoyer noteert kleine winststijging in 2017 | NT

Hoyer noteert kleine winststijging in 2017

bulkgoederen

Logistiek dienstverlener Hoyer kwam vorig jaar onder de streep uit op een zwart bedrag van 40,6 miljoen euro (earnings before taxes).

Dat was lichtjes beter dan een jaar eerder, toen er 40,4 miljoen euro overbleef. Dat betekende de op één na hoogste winst in de geschiedenis van het in 1946 gestarte familiebedrijf uit Hamburg.

De omzet kwam zelfs uit op een recordhoogte, met 1,203 miljard euro. Dat betekende een stijging van 1,2% in vergelijking met het jaar ervoor. Toen kwam er 1,189 miljard euro aan opbrengsten binnen. Topman Ortwin Nast is uiteraard tevreden met de cijfers en wijst op het feit dat Hoyer het beter doet dan het gemiddelde in de sector.

Hoyer focust op bulktransport, waarbij het vervoer van olie, gas, chemische producten en voedingsmiddelen de basis vormt. Het bedrijf is actief in 115 landen wereldwijd en heeft een personeelsbestand van meer dan 6.400 medewerkers. Het beschikt onder meer over een vloot van ruim vijfduizend voertuigen. De logistiek dienstverlener wil de komende tijd fors investeren, onder meer in digitalisering.