EU gaat import staalproducten beperken

handelsoorlog

De invoer van bepaalde staalproducten in de EU wordt halverwege juli aan banden gelegd.

Staalproducenten van buiten de Europese Unie willen graag hun producten in de EU verkopen, omdat hun staal in de VS worden belast met 25% invoerheffingen. Zij zijn daarom op zoek naar andere afzetmarkten en richten hun pijlen daarbij onder meer op Europa.

Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie blijkt uit onderzoek dat tijdelijke maatregelen gerechtvaardigd zijn. De meest recente importstatistieken tonen een veranderde handelsstroom als gevolg van de Amerikaanse heffingen.

200 dagen

De lidstaten hebben ingestemd met de maatregel die 200 dagen gaat duren en zo nodig verlengd kan worden. De beperkende maatregelen, waarvan de details nog worden uitgewerkt, gelden alleen boven het ‘traditionele’ handelsniveau en betreffen verschillende staalproducten uit de hele wereld. De normale toevoer wordt niet aangetast, aldus de commissie.

EU-commissaris Cecilia Malmström (handel) had vorige maand al aangekondigd dat maatregelen waarschijnlijk nodig zouden zijn. Ze wil voorkomen dat de Europese markt overspoeld wordt door de Amerikaanse invoerbeperkingen.

Bron foto: Pexels

EU gaat import staalproducten beperken | NT

EU gaat import staalproducten beperken

handelsoorlog

De invoer van bepaalde staalproducten in de EU wordt halverwege juli aan banden gelegd.

Staalproducenten van buiten de Europese Unie willen graag hun producten in de EU verkopen, omdat hun staal in de VS worden belast met 25% invoerheffingen. Zij zijn daarom op zoek naar andere afzetmarkten en richten hun pijlen daarbij onder meer op Europa.

Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie blijkt uit onderzoek dat tijdelijke maatregelen gerechtvaardigd zijn. De meest recente importstatistieken tonen een veranderde handelsstroom als gevolg van de Amerikaanse heffingen.

200 dagen

De lidstaten hebben ingestemd met de maatregel die 200 dagen gaat duren en zo nodig verlengd kan worden. De beperkende maatregelen, waarvan de details nog worden uitgewerkt, gelden alleen boven het ‘traditionele’ handelsniveau en betreffen verschillende staalproducten uit de hele wereld. De normale toevoer wordt niet aangetast, aldus de commissie.

EU-commissaris Cecilia Malmström (handel) had vorige maand al aangekondigd dat maatregelen waarschijnlijk nodig zouden zijn. Ze wil voorkomen dat de Europese markt overspoeld wordt door de Amerikaanse invoerbeperkingen.

Bron foto: Pexels