Dat blijkt uit cijfers die de terminalgigant uit Dubai deze week publiceerde. Vooral in het eerste kwartaal werd een stevige toename genoteerd. Toen steeg het volume met ruim 7%. Die groei zwakte tussen begin april en eind juni af naar een stijging van 2,5%. Met name Europa en Australië zorgden voor het mooie weer voor de Emiraat-bewoners.

In totaal sloeg DP World 35,6 miljoen teu over in de eerste jaarhelft. In dezelfde periode vorig jaar was dat 34,0 miljoen. De bedrijfsonderdelen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai toe behoort, zagen 7,7 miljoen teu voorbij komen.

Topman Sultan Ahmed Bin Sulayem is tevreden over de prestaties. Dat de groei in het tweede kwartaal minder groot was dan in het eerste kwartaal, is voor hem geen reden tot zorg. Bin Sulayem verklaart dat doordat in het tweede kwartaal van 2017 al een fikse toename werd genoteerd.

Bron foto: DP World