Dat werd voorspeld bij de opening van zo’n waterstofstation in de deelstaat Hessen, langs de snelweg tussen Frankfurt en Hannover in Nedersaksen. Het nieuwe station is aangelegd door Shell, dat er in Hessen nog twee gaat bouwen, namelijk bij Weiterstadt en Bad Homburg.

Snel tanken

Daarmee komt het aantal waterstofpompen langs de snelweg in Duitsland op 44, maar het worden er komend jaar honderd, zegt het Kraftfahrt-Bundesamt. Deze dienst stelt dat waterstof, die in het voertuig via een brandstofcel wordt omgezet in stroom, veel sneller te tanken is dan elektriciteit.

Er rijden nu in Duitsland naar schatting slechts 325 voertuigen op waterstof. Dat worden er, zegt het Kraftfahrt-Bundesamt, in de jaren twintig van deze eeuw veel meer, niet alleen in Duitsland, maar ook in de Benelux, Engeland, de Verenigde Staten en Japan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement