In de zogenoemde Shell Campus in Den Haag wordt de komende jaren bijna 200 miljoen euro geïnvesteerd. Daarnaast wordt de afdeling Research & Development in Amsterdam uitgebreid. Wereldwijd verwacht Shell tot 2020 tussen de een en twee miljard dollar per jaar in de divisie ‘New Energies’ te investeren.

Directeur Maarten Wetselaar van Integrated Gas & New Energies verwacht dat het aantal banen in New Energies in Nederland de komende vijf jaar groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd. De afgelopen twee jaar zijn er al 150 arbeidsplaatsen bijgekomen. Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, zegt dat ‘deze ontwikkeling over investeren in Shell’s toekomst in Nederland gaat’.

Ze voegt eraan toe dat Shell zijn windactiviteiten in de Noordzee wil vergroten en wijst op het belang in het nieuwe windpark Borssele III/IV. Verder wordt gewerkt aan ‘waterstof-oplossingen’, een zonnepark in Moerdijk en de uitbreiding van het snellaadnetwerk Shell Recharge.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement