Ook komt er in de stad Nashville in Tennessee nog een grote operationele ‘hub’ voor Amazons activiteiten in het oosten van de Verenigde Staten, goed voor 5000 extra banen.

Eerder werd al bekend dat Amazon niet één maar meerdere locaties zou kiezen als aanvulling op zijn hoofdzetel in Seattle, waar ruim 40.000 mensen werken. Met het plan is een investering gemoeid van 5 miljard dollar.

In totaal streden er meer dan tweehonderd steden om de vestigingen binnen te halen. Ze probeerden de gunsten van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos te winnen met belastingvoordelen en andere lokkertjes. Daarnaast probeerden ze zo goed mogelijk voor de dag te komen met informatie over de plaatselijke infrastructuur en arbeidsmarkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement