Hoyer investeert in overnames, containervloot en digitalisering

bulkvervoer

Hoyer schroeft zijn investeringsbudget voor het komende jaar flink op. De logistieke dienstverlener heeft 173 miljoen euro uitgetrokken voor een breed pakket aan investeringen. Daarbij staat ook Nederland op de radar.

Dit jaar deed het in Hamburg gevestigde bedrijf investeringen voor in totaal 90 miljoen euro. Maar voor het komende jaar is dit bedrag verdubbeld. Zo heeft het enkele tientallen miljoenen opzij gezet voor joint ventures en overnames. Welke partijen Hoyer daarbij op het oog heeft, is niet bekendgemaakt.

Ook wil de bulkvervoerder nieuwe warehouses aanleggen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Daarbij kijkt Hoyer allereerst naar Duitsland en Nederland, al is nog niet duidelijk op welke locaties deze faciliteiten moeten komen.

Uitbreiding

De containervloot moet ook worden uitgebreid. Zo gaat geld naar nieuwe tank- en intermediate bulk containers (IBC’s) voor de verhuurmarkt. Ook wordt geïnvesteerd in containertechnologie, evenals andere digitaliseringsprojecten.

Momenteel heeft Hoyer al 39.200 tankcontainers en 43.100 IBC’s. Tevens beschikt het bedrijf over een vloot van 2.400 trucks en 2.700 tankvoertuigen. De logistiek dienstverlener is actief in 115 landen en heeft 6.500 personeelsleden in dienst.

Hoyer investeert in overnames, containervloot en digitalisering | NT

Hoyer investeert in overnames, containervloot en digitalisering

bulkvervoer

Hoyer schroeft zijn investeringsbudget voor het komende jaar flink op. De logistieke dienstverlener heeft 173 miljoen euro uitgetrokken voor een breed pakket aan investeringen. Daarbij staat ook Nederland op de radar.

Dit jaar deed het in Hamburg gevestigde bedrijf investeringen voor in totaal 90 miljoen euro. Maar voor het komende jaar is dit bedrag verdubbeld. Zo heeft het enkele tientallen miljoenen opzij gezet voor joint ventures en overnames. Welke partijen Hoyer daarbij op het oog heeft, is niet bekendgemaakt.

Ook wil de bulkvervoerder nieuwe warehouses aanleggen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Daarbij kijkt Hoyer allereerst naar Duitsland en Nederland, al is nog niet duidelijk op welke locaties deze faciliteiten moeten komen.

Uitbreiding

De containervloot moet ook worden uitgebreid. Zo gaat geld naar nieuwe tank- en intermediate bulk containers (IBC’s) voor de verhuurmarkt. Ook wordt geïnvesteerd in containertechnologie, evenals andere digitaliseringsprojecten.

Momenteel heeft Hoyer al 39.200 tankcontainers en 43.100 IBC’s. Tevens beschikt het bedrijf over een vloot van 2.400 trucks en 2.700 tankvoertuigen. De logistiek dienstverlener is actief in 115 landen en heeft 6.500 personeelsleden in dienst.