Analisten waren er van uitgegaan dat K+N ook een bod zou uitbrengen op de Zwitserse expediteur, nadat het Deense DSV vorige week een openingsbod van 3,4 miljard euro had uitgebracht op alle aandelen Panalpina.

Overgewaardeerd

De hoogbejaarde Kuehne gooit echter al na een week van speculaties op de financiële markten de handdoek in de ring en zegt dat als de Denen ‘absoluut het hoog overgewaardeerde Panalpina willen kopen, dan kun je dat niet verijdelen’. De grootaandeelhouder zegt verder dat het operationele potentieel van Panalpina niet correspondeert met de beurswaarde van het expeditiebedrijf.

Marktanalisten gaan er ondanks het wegvallen van Kuehne + Nagel als potentiële koper wel vanuit dat Panalpina het huidige bod van DSV zal weigeren en zal inzetten op een hogere koopsom van de Denen of een andere partij.

Lees ook de eerdere berichtgeving van Nieuwsblad Transport over de mogelijke overname van Panalpina.