Dat blijkt uit het jaarverslag dat de holding Ter Haak Beheer, onder meer eigenaar van overslagbedrijf USA, deze maand bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd. De omzet liep in dat boekjaar met ruim 45% terug van 21,4 miljoen euro naar 11,6 miljoen, terwijl het bedrijfsresultaat bijna halveerde van 1,2 miljoen euro naar 633.642 euro.

Rentekosten

Ter Haak was verder in 2017 bijna 470.000 euro kwijt aan rentekosten op de royale schuldenlast van 10,5 miljoen euro. Die daalde gedurende het fiscale jaar wel met 1,7 miljoen euro vergeleken met de uitstaande kredieten over 2016 (12,2 miljoen euro). Het negatief groepsvermogen nam verder licht af met 200.000 euro naar 3,3 miljoen euro.

Daarbij maakt Ter Haak Beheer wel de kanttekening dat een aantal huurverplichtingen, goed voor een jaarlijks bedrag van 1,2 miljoen euro, buiten de balans is gebleven. Het gaat daarbij onder meer om de huur van heftrucks, onroerende zaken en een mobiele havenkraan.

Verkoop warehouse

In de jaarcijfers is ook nog niet de verkoop van het warehouse van Ter Haak in Almere van 11.500 vierkante meter verdisconteerd, dat blijkens het gedeponeerde jaarverslag medio 2018 van eigenaar veranderde.

Dat pand, waar dochterbedrijf Ter Haak Logistics jarenlang de logistiek voor Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe verrichtte, stond al enige tijd te koop. De gevraagde koopsom was destijds 3,2 miljoen euro. In 2014 stootte de Ter haak Groep al de loodsactiviteiten op het Amsterdamse Atlaspark af aan vastgoedbedrijf David Hart Groep.

Continuïteit

Ter Haak Beheer meldt verder dat er door de penibele vermogenspositie van de vennootschap ‘enige risico’s met betrekking tot het voortbestaan van de onderneming’ blijven bestaan. De holding laat verder weten dat een onafhankelijke controleverklaring over de jaarcijfers nog ontbreekt.

De Ter Haak Groep telde over 2017 gemiddeld 63 medewerkers tegen 61 personeelsleden in 2016. De personeelskosten daalden over het verslagjaar met 200.000 euro naar 3,3 miljoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement