De totale Chinese uitvoer ging met 1,3% omlaag, na een plus van 1,1% in mei. Economen hielden al rekening met de terugval. Zij gingen in doorsnee zelfs uit van een min van 1,4%. Bij de invoer was sprake van een krimp met 7,3%, waar kenners op een daling met 4,6% hadden gerekend. In mei ging de invoer al met 8,5% omlaag, de sterkste daling in meer dan drie jaar.

Handelsoverleg

Deze week is het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China weer op hoog niveau hervat, na de ‘wapenstilstand’ die eerder werd overeengekomen. Economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow liet weten dat de gesprekken constructief verliepen en dat beide partijen hebben gesproken over een persoonlijke ontmoeting. Wel waarschuwde Kudlow dat er nog geen wonderen zijn te verwachten wat betreft een handelsdeal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement