Volgens persbureau Reuters voerden Houthi-rebellen uit Jemen zondag een aanval op de exportterminal uit met een drone en raketten. Saoedi-Arabië zegt de aanval te hebben onderschept en dat de uitvoer niet in gevaar is gekomen. De capaciteit van het complex komt overeen met 7% van de wereldproductie.

Sterk toegenomen

De aanvallen van de Houthi’s op Saoedi-Arabië zijn de afgelopen weken sterk toegenomen. Het land zei zondag dat de Amerikaanse aankondiging om de verzetsgroep mogelijk van de lijst van terroristische organisaties te halen de Houthi’s aanmoedigt om aanvallen met gewapende drones en ballistische raketten op burgers in Jemen en Saoedi-Arabië uit te voeren.

Vorige maand werd de grens van 60 dollar voor een vat Brent overschreden, voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie. Verschillende analisten hebben hun verwachtingen voor de olieprijzen in de komende maanden naar boven bijgesteld, ook omdat zij denken dat de vraag naar olie zal aantrekken door het herstel van de wereldeconomie van de coronacrisis en de vaccinaties tegen de virusuitbraak.