De dalende bezettingsgraad heeft waarschijnlijk te maken met de sterke vraag naar olie door het economisch herstel van de coronacrisis. Vopak zei eind vorig jaar al dat het steeds minder profiteerde van het zogeheten contango-effect, waarbij speculanten olie opslaan in afwachting van prijsstijgingen. De totale wereldwijde opslagcapaciteit van het bedrijf bedraagt 35,9 miljoen kubieke meter.

Vopak, dat een grote speler is in de haven van Rotterdam, boekte in de afgelopen periode een nettowinst van ruim 76 miljoen euro, wat iets meer is dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De onderneming is bezig met uitbreidingsprojecten in China en op de Rotterdamse Maasvlakte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding