Die uitbraak in Aziatische landen als Vietnam zorgt voor problemen in de leveringsketens van Chinese bedrijven. Ook had China last van nieuwe, lokale corona-uitbraken, maar ook extreem weer zoals regen die leidde tot overstromingen. Daardoor werd het vervoer van producten en grondstoffen moeilijker en duurder.

Bovendien zette China vanwege stijgende prijzen van bepaalde producten als voedingsmiddelen de rem op de export. Dat deed het land om te zorgen dat er binnen de eigen landsgrenzen genoeg beschikbaarheid zou blijven.

De uitvoer van producten ging uiteindelijk met 19,3 procent omhoog ten opzichte van juli vorig jaar. De import van producten steeg met 28,1 procent. Dat heeft deels te maken met grote vraag vanuit de Chinese bevolking, maar ook door de hoge prijzen voor grondstoffen. Zo importeerde China minder kolen en ijzererts, maar kwam de waarde wel hoger uit. Ook de aankoop van 25 vliegtuigen door Chinese luchtvaartmaatschappijen hielp de importwaarde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement