De inkoopmanagersindex kwam voor Duitsland uit op 57,8, waar dat bij een eerdere meting nog 58,2 was. Alles boven de 50 betekent een toenemende bedrijvigheid, alles eronder een afname. Ook in Spanje viel het definitieve cijfer lager uit dan het voorlopige, maar was er wel nog altijd groei.

Voor de hele eurozone kwam het cijfer eveneens iets lager uit dan eerder gedacht. In Frankrijk groeide de industrie juist minimaal harder. Italië was een grote positieve uitschieter.

De industrie in het Zuid-Europese land had veel minder last van toeleveringsproblemen dan die van Duitsland en dat bleek uit het definitieve cijfer voor de bedrijvigheidsgraadmeter: 61,1. In de eerdere raming was dat nog 59,7. IHS Markit denkt dat de toeleveringsproblemen voor Italië nog komen. Mogelijk gebeurt dat nog voor het einde van het jaar, aldus economen van het onderzoeksbureau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding