De lagere groei hangt samen met de aanhoudende problemen met de levering van grondstoffen en halffabricaten waar de Duitse industrie zwaar door geraakt wordt. Zo heeft onder meer de auto-industrie al tijden last van een chiptekort, waardoor verschillende fabrieken tijdelijk moesten worden stilgelegd. Ook andere producten zijn moeilijk leverbaar of doen er door logistieke problemen langer dan normaal over om fabrieken te bereiken. Dat laatste probleem treft ook de winkelbranche.

Economen die door persbureau Bloomberg werden geraadpleegd houden er in doorsnee rekening mee dat de Duitse economie dit kwartaal met 0,7 procent groeit. In het tweede kwartaal bedroeg de groei nog 1,6 procent en in het derde kwartaal 1,8 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding