CBS: omzet transportbedrijven hoger dan voor coronapandemie

+3%

Transportbedrijven in Nederland haalden in het derde kwartaal een omzet die hoger lag dan voor de coronapandemie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 was er een stijging van 3 procent.

In vrijwel alle deelmarkten is de door de coronacrisis opgelopen achterstand weer ingehaald. Post- en koeriersdiensten doen het al langer beter dan voor de crisis.

Alleen het vervoer door de lucht blijft nog ver achter. Veel luchtvracht gaat normaal gesproken mee in het ruim van passagiersvluchten, maar daarvan gaan er nog altijd veel minder dan voor de corona-uitbraak. Dat heeft onder meer te maken met reisbeperkingen en -adviezen.

Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar lag de omzet van de transportsector dit jaar in de maanden juli, augustus en september ruim een vijfde hoger. Ook voor het lopende kwartaal zijn de meeste bedrijven positief gestemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

CBS: omzet transportbedrijven hoger dan voor coronapandemie | NT

CBS: omzet transportbedrijven hoger dan voor coronapandemie

+3%

Transportbedrijven in Nederland haalden in het derde kwartaal een omzet die hoger lag dan voor de coronapandemie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 was er een stijging van 3 procent.

In vrijwel alle deelmarkten is de door de coronacrisis opgelopen achterstand weer ingehaald. Post- en koeriersdiensten doen het al langer beter dan voor de crisis.

Alleen het vervoer door de lucht blijft nog ver achter. Veel luchtvracht gaat normaal gesproken mee in het ruim van passagiersvluchten, maar daarvan gaan er nog altijd veel minder dan voor de corona-uitbraak. Dat heeft onder meer te maken met reisbeperkingen en -adviezen.

Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar lag de omzet van de transportsector dit jaar in de maanden juli, augustus en september ruim een vijfde hoger. Ook voor het lopende kwartaal zijn de meeste bedrijven positief gestemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement