Dat meldt de People’s Daily, een toonaangevende spreekbuis van de Communistische Partij. Volgens deze nationale krant hebben de autoriteiten, die niet met naam worden genoemd, ‘het sterke vertrouwen’ dat de eerder geformuleerde doelstellingen gerealiseerd worden aangezien de economie nog steeds ‘veel strategische voordelen heeft’.

Intussen meldt persbureau Reuters dat de Chinese economie in het eerste kwartaal met 4,8% op jaarbasis is gegroeid. Dat is meer dan de gemiddelde verwachting van analisten. Niettemin waarschuwen toonaangevende economen dat de kans op een recessie toeneemt.

Ze wijzen op de impact van de oorlog in Oekraïne, de zwakke Chinese  vastgoedmarkt en de snoeiharde corona-lockdowns. Volgens het stuk in de China Daily blijft het land vasthouden aan zijn zero tolerance-aanpak van corona-uitbraken, ook al leidt die tot verstopping van havens en zware vertragingen in wereldwijde toeleveringsketens.

De People’s Bank of China heeft bekend gemaakt dat de banken dit jaar minder contant geld als buffer achter de hand hoeven te houden dan eerder was aangekondigd. Daardoor zou er zo’n 530 miljard yuan (ruim 83,25 miljard dollar) aan liquiditeit vrijkomen om een vertraging in de economie op te vangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement