Deze missie vindt plaats parallel aan het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan België. Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt deze missie.

‘Nederland en België hebben ambitieuze plannen voor omschakeling naar groene waterstof. Beide overheden investeren in de productie en toepassing van groene waterstof, en in de bijbehorende infrastructuur. Beide landen willen belangrijk zijn in de Europese maakindustrie en willen concurreren op wereldniveau. Juist daarom moeten België en Nederland samenwerken. Dit biedt vooral kansen voor kleinere, innovatieve bedrijven, er is nog een aantal plekken beschikbaar’, meldt RVO.

‘Tijdens de missie informeren marktleiders de maakindustrie over hun plannen. Bedrijven en kennisinstellingen maken kennis met elkaar en verkennen de mogelijkheden om zaken te doen op het gebied van groene waterstof. De deelnemers van deze missie worden ook geïnformeerd over Europese ondersteuningsprogramma’s.’

Verder kunnen Nederlandse bedrijven tijdens de missie kennis uitwisselen met Belgische bedrijven en kennisinstellingen over onderwerpen als mobiliteitsoplossingen, zoals uitbreiding van laadinfrastructuur, Mobility as a Service (MaaS) en Intelligent Transportation Systems (ITS).

Meer informatie via: https://www.rvo.nl/evenementen/missie-klimaattechnologie-belgie-met-minister-schreinemacher