Doden door grote brand in lithiumbatterijfabriek Zuid-Korea

22 doden gevallen

In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn zeker 22 medewerkers om het leven gekomen, meldt een brandweerfunctionaris. Er wordt nog gezocht naar een vermiste medewerker.

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Brandweerlieden gingen de fabriek binnen nadat zij de brand onder controle hadden gekregen. Daar vonden ze meerdere lichamen. Een andere medewerker overleed eerder in het ziekenhuis. Tijdens het uitbreken van de brand waren meer dan honderd medewerkers in de fabriek.

Van de omgekomen medewerkers kwamen er twintig uit het buitenland. Achttien kwamen uit China, een uit Laos en van een persoon is de nationaliteit niet bekend. “De meeste lichamen zijn ernstig verbrand, dus het zal enige tijd duren om ze allemaal te identificeren”, aldus de functionaris.

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Volgens medewerkers deed zich een explosie voor in een batterij en daarna volgden meerdere ontploffingen, aldus een brandweerfunctionaris. Dit zou zijn gebeurd op een verdieping waar naar schatting 35.000 batterijen lagen. Het vuur verspreidde snel door de aanwezigheid van de batterijen, meldt persbureau Yonhap.

De fabriek van batterijproducent Aricell staat in Hwaseong, iets ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Het pand bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft volgens Zuid-Koreaanse media een oppervlakte van ongeveer 2300 vierkante meter. Delen van het gebouw zijn ingestort. De brand brak rond 10.30 uur lokale tijd uit en was rond 15.00 uur onder controle.

Doden door grote brand in lithiumbatterijfabriek Zuid-Korea | NT

Doden door grote brand in lithiumbatterijfabriek Zuid-Korea

22 doden gevallen

In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn zeker 22 medewerkers om het leven gekomen, meldt een brandweerfunctionaris. Er wordt nog gezocht naar een vermiste medewerker.

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Brandweerlieden gingen de fabriek binnen nadat zij de brand onder controle hadden gekregen. Daar vonden ze meerdere lichamen. Een andere medewerker overleed eerder in het ziekenhuis. Tijdens het uitbreken van de brand waren meer dan honderd medewerkers in de fabriek.

Van de omgekomen medewerkers kwamen er twintig uit het buitenland. Achttien kwamen uit China, een uit Laos en van een persoon is de nationaliteit niet bekend. “De meeste lichamen zijn ernstig verbrand, dus het zal enige tijd duren om ze allemaal te identificeren”, aldus de functionaris.

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Volgens medewerkers deed zich een explosie voor in een batterij en daarna volgden meerdere ontploffingen, aldus een brandweerfunctionaris. Dit zou zijn gebeurd op een verdieping waar naar schatting 35.000 batterijen lagen. Het vuur verspreidde snel door de aanwezigheid van de batterijen, meldt persbureau Yonhap.

De fabriek van batterijproducent Aricell staat in Hwaseong, iets ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Het pand bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft volgens Zuid-Koreaanse media een oppervlakte van ongeveer 2300 vierkante meter. Delen van het gebouw zijn ingestort. De brand brak rond 10.30 uur lokale tijd uit en was rond 15.00 uur onder controle.