Transportmanagementsoftware speciaal voor tank en bulk

NT Oliebollen Special 2021

Logistics D&A is de naam van een nieuw sofwarepakket van VBK Logistics Automation. Het staat voor Logistics Digitalisation & Automation.

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021

‘De software is een totaal nieuwe webbased applicatie, ontworpen voor het plannen, beheren en controleren van transporten en stockage van vloeibare en bulk goederen’, aldus de woordvoerder van het bedrijf.

‘Dit segment kenmerkt zich door zeer specifieke eisen voor de logistieke planning. Voor bijvoorbeeld vloeibare voedingsproducten zoals chocolade en bier gelden er zowel strenge hygiënische maatregelen alsook complexe contaminatiematrixen van producten die niet vermengd mogen worden. Om de kwaliteit van deze producten te garanderen zijn de meeste transporten dan ook geconditioneerd en vergen ze professionele laad- en lostechnieken.’

Centraal platform

Logistics D&A ontlast de orderverwerkers, planners, dispatchers en medewerkers van financiële administraties door een centraal platform aan te bieden dat automatisch inkomende orders verwerkt, automatisch logistiek en transport plant en communiceert met klanten, chauffeurs, boekhouding  en onderaannemers.

‘In hoge mate wordt digitalisering toegepast om inkomende opdrachten te verwerken, papier-flow te elimineren, facturen aan te maken en om resultaten te vergelijken. De Transport Business Intelligence-module biedt proactief meldingen en rapportages aan het management over in real time afwijkende KPI’s, winst en/of verlies en rendement per truck, klant, product en/of onderneming.’

Veiligheid

‘Logistics D&A draait op zwaar beveiligde cloudservers, waarbij front- en backend gescheiden zijn van elkaar. Een hoge frequentie back-ups moet ervoor zorgen dat er geen cruciale gegevens verloren kunnen gaan.’

‘Het softwarepakket wordt op maat van het gebruikende transport bedrijf aangepast en ingesteld conform het lastenboek. Er gaan gemiddeld tussen 1 en 6 maanden zitten in voorbereiding, ontwikkeling en intakegesprekken, waarin we datatabellen uploaden, interfaces met bestaande systemen maken, testen en medewerkers opleiden. De implementatie gaat stapsgewijs. Dit laat gebruikers ook toe om medewerkers te heroriënteren naar meer controlerende taken in plaats van enkel uitvoerende.’

‘De automatische planner in dit softwarepakket is ook voorzien om een horizontale integratie, te ontwikkelen met de productieplanning van opdrachtgevers; een synergie die veel tijd en dus geld kan besparen voor onze gebruikers.’

NT Oliebollen Special 2021

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021

Transportmanagementsoftware speciaal voor tank en bulk | NT

Transportmanagementsoftware speciaal voor tank en bulk

NT Oliebollen Special 2021

Logistics D&A is de naam van een nieuw sofwarepakket van VBK Logistics Automation. Het staat voor Logistics Digitalisation & Automation.

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021

‘De software is een totaal nieuwe webbased applicatie, ontworpen voor het plannen, beheren en controleren van transporten en stockage van vloeibare en bulk goederen’, aldus de woordvoerder van het bedrijf.

‘Dit segment kenmerkt zich door zeer specifieke eisen voor de logistieke planning. Voor bijvoorbeeld vloeibare voedingsproducten zoals chocolade en bier gelden er zowel strenge hygiënische maatregelen alsook complexe contaminatiematrixen van producten die niet vermengd mogen worden. Om de kwaliteit van deze producten te garanderen zijn de meeste transporten dan ook geconditioneerd en vergen ze professionele laad- en lostechnieken.’

Centraal platform

Logistics D&A ontlast de orderverwerkers, planners, dispatchers en medewerkers van financiële administraties door een centraal platform aan te bieden dat automatisch inkomende orders verwerkt, automatisch logistiek en transport plant en communiceert met klanten, chauffeurs, boekhouding  en onderaannemers.

‘In hoge mate wordt digitalisering toegepast om inkomende opdrachten te verwerken, papier-flow te elimineren, facturen aan te maken en om resultaten te vergelijken. De Transport Business Intelligence-module biedt proactief meldingen en rapportages aan het management over in real time afwijkende KPI’s, winst en/of verlies en rendement per truck, klant, product en/of onderneming.’

Veiligheid

‘Logistics D&A draait op zwaar beveiligde cloudservers, waarbij front- en backend gescheiden zijn van elkaar. Een hoge frequentie back-ups moet ervoor zorgen dat er geen cruciale gegevens verloren kunnen gaan.’

‘Het softwarepakket wordt op maat van het gebruikende transport bedrijf aangepast en ingesteld conform het lastenboek. Er gaan gemiddeld tussen 1 en 6 maanden zitten in voorbereiding, ontwikkeling en intakegesprekken, waarin we datatabellen uploaden, interfaces met bestaande systemen maken, testen en medewerkers opleiden. De implementatie gaat stapsgewijs. Dit laat gebruikers ook toe om medewerkers te heroriënteren naar meer controlerende taken in plaats van enkel uitvoerende.’

‘De automatische planner in dit softwarepakket is ook voorzien om een horizontale integratie, te ontwikkelen met de productieplanning van opdrachtgevers; een synergie die veel tijd en dus geld kan besparen voor onze gebruikers.’

NT Oliebollen Special 2021

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021