Gerlach Douane: 140 jaar douane-expertise

NT Oliebollen Special 2021

‘Als het op douane aankomt is er één bedrijfsnaam die meteen bij mensen opkomt: Gerlach’, vertelt Berry de Vaal, manager marketing & sales van Gerlach Customs. ‘We zijn de grootste onafhankelijke neutrale leverancier van douaneservices in Europa. En dit jaar vieren we 140 jaar Gerlach Customs.’

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021

Wie tegenwoordig de naam Gerlach op het gebied van douane hoort, denkt onmiddellijk aan kwaliteit, betrouwbaarheid en onvoorwaardelijke klantgerichtheid, vertelt De Vaal. ‘Waarden die teruggaan naar oprichter Jean Arnaud Corneille Gerlach, waar medewerkers van het bedrijf zich nog steeds aan committeren. Hij was een Nederlandse zakenman, die op één van zijn reizen schipbreuk leed. Omwille van zijn vrouw gaf hij vervolgens de zeilvaart op en zag in 1881 een nieuwe zakelijke kans in de toen nieuw ingevoerde grensafhandeling van goederen. Dit was en is de hoeksteen van ons succesverhaal.’

Customs Control Tower

Nu heeft het bedrijf een netwerk van 170 kantoren in 27 Europese landen en meer dan 1000 douane-experts en dekt Gerlach het gehele spectrum van douane services: van import, export en transit douane-afhandeling tot complexe douane-oplossingen, detachering en douane-consultancy. ‘Met een scherp gevoel voor de wensen van de klant in de individuele landen, zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen. Bijvoorbeeld bij Gerlach Nederland met onze Customs Control Tower-oplossing. Die geeft klanten een uitgebreid overzicht van douane-activiteiten. Zo kunnen ze die monitoren, de performance analyseren en op basis van inzichten beslissingen nemen.’

‘Hiermee maken we de verschuldigde invoerrechten en de processen inzichtelijk, zodat ze al hun bedrijfsactiviteiten in de gaten kunnen houden, de administratieve status van hun goederen kunnen bekijken en de juiste strategische beslissingen kunnen nemen om hun goederenstroom te optimaliseren als het gaat om douane-activiteiten. Bedrijven die kiezen voor Gerlach’s Control Tower-oplossing profiteren van verbeterde performance, dankzij de tracking- en tracing-mogelijkheden, als basis voor strategische besluitvorming en continue verbetering. Uiteindelijk krijgen zij hun producten sneller op de markt dan ooit tevoren’, is De Vaal stellig.

Brexit

‘De Control Tower is een oplossing speciaal ontwikkeld voor alle bedrijven die een enkel aanspreekpunt nodig hebben voor hun wereldwijde supply chain. De klant plaatst één enkele order en de Control Tower coördineert de in- en uitklaring naadloos op de achtergrond. De klant krijgt transparantie, individuele rapportage en geconsolideerde facturen. Zeker dit jaar, nu Brexit een feit is, vertrouwen veel bedrijven op de ondersteuning en expertise van Gerlach Customs om ook de UK-markt te kunnen blijven bedienen.’

NT Oliebollen Special 2021

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021

Gerlach Douane: 140 jaar douane-expertise | NT

Gerlach Douane: 140 jaar douane-expertise

NT Oliebollen Special 2021

‘Als het op douane aankomt is er één bedrijfsnaam die meteen bij mensen opkomt: Gerlach’, vertelt Berry de Vaal, manager marketing & sales van Gerlach Customs. ‘We zijn de grootste onafhankelijke neutrale leverancier van douaneservices in Europa. En dit jaar vieren we 140 jaar Gerlach Customs.’

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021

Wie tegenwoordig de naam Gerlach op het gebied van douane hoort, denkt onmiddellijk aan kwaliteit, betrouwbaarheid en onvoorwaardelijke klantgerichtheid, vertelt De Vaal. ‘Waarden die teruggaan naar oprichter Jean Arnaud Corneille Gerlach, waar medewerkers van het bedrijf zich nog steeds aan committeren. Hij was een Nederlandse zakenman, die op één van zijn reizen schipbreuk leed. Omwille van zijn vrouw gaf hij vervolgens de zeilvaart op en zag in 1881 een nieuwe zakelijke kans in de toen nieuw ingevoerde grensafhandeling van goederen. Dit was en is de hoeksteen van ons succesverhaal.’

Customs Control Tower

Nu heeft het bedrijf een netwerk van 170 kantoren in 27 Europese landen en meer dan 1000 douane-experts en dekt Gerlach het gehele spectrum van douane services: van import, export en transit douane-afhandeling tot complexe douane-oplossingen, detachering en douane-consultancy. ‘Met een scherp gevoel voor de wensen van de klant in de individuele landen, zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen. Bijvoorbeeld bij Gerlach Nederland met onze Customs Control Tower-oplossing. Die geeft klanten een uitgebreid overzicht van douane-activiteiten. Zo kunnen ze die monitoren, de performance analyseren en op basis van inzichten beslissingen nemen.’

‘Hiermee maken we de verschuldigde invoerrechten en de processen inzichtelijk, zodat ze al hun bedrijfsactiviteiten in de gaten kunnen houden, de administratieve status van hun goederen kunnen bekijken en de juiste strategische beslissingen kunnen nemen om hun goederenstroom te optimaliseren als het gaat om douane-activiteiten. Bedrijven die kiezen voor Gerlach’s Control Tower-oplossing profiteren van verbeterde performance, dankzij de tracking- en tracing-mogelijkheden, als basis voor strategische besluitvorming en continue verbetering. Uiteindelijk krijgen zij hun producten sneller op de markt dan ooit tevoren’, is De Vaal stellig.

Brexit

‘De Control Tower is een oplossing speciaal ontwikkeld voor alle bedrijven die een enkel aanspreekpunt nodig hebben voor hun wereldwijde supply chain. De klant plaatst één enkele order en de Control Tower coördineert de in- en uitklaring naadloos op de achtergrond. De klant krijgt transparantie, individuele rapportage en geconsolideerde facturen. Zeker dit jaar, nu Brexit een feit is, vertrouwen veel bedrijven op de ondersteuning en expertise van Gerlach Customs om ook de UK-markt te kunnen blijven bedienen.’

NT Oliebollen Special 2021

Deze Brand Story is afkomstig uit de NT Oliebollen Special 2021