Bewoners in verweer tegen nieuw dc Kuehne + Nagel

rechtszaak

Diverse omwonenden zien niets in de komst van een nieuw distributiecentrum van K+N in Tiel. Zij vrezen verkeersoverlast en vinden het gebouw niet passen in de omgeving.

De Zwitserse expediteur Kuehne + Nagel wil een groot dc realiseren op bedrijventerrein Medel in de Gelderse stad. Een deel van het distributiecentrum is al gebouwd. Maar als het aan omwonenden ligt, gaat de bouw niet zonder slag of stoot verder, schrijft lokaal medium StadBuren.nl.

Hoewel nog niet alle benodigde vergunningen binnen zijn, is K+N toch al gaan bouwen. De omwonenden eisen niet dat het al gebouwde deel verdwijnt, maar willen wel dat het nog te bouwen deel wordt aangepast. Zo moeten er meer parkeerplaatsen komen en zou voor een ander ontwerp moeten worden gekozen, zodat het beter past in de omgeving.

De bewoners hebben dan ook juridische stappen ondernomen tegen het gemeentebestuur van Tiel, dat al diverse vergunningen verleende aan de expediteur. Beide partijen stonden onlangs tegenover elkaar bij de Raad van State. Daar betoogde de advocaat van de omwonenden dat het aantal parkeerplaatsen te laag is. Weliswaar lijkt het voldoende voor het toekomstige personeel van K+N. Maar mogelijk dat in de toekomst een ander bedrijf het pand betrekt. Wie zegt dat voor het personeel van deze nieuwe partij ook genoeg parkeerplaatsen zijn.

Daarnaast is de hoogte van het gebouw (vijftien meter) een steen des aanstoots. Rondom het complex is een wal aangelegd, maar het pand is stukken hoger dan de wal. Mede daardoor zou het niet voldoen aan de welstandseisen, vinden de omwonenden. De gemeente is het er niet mee eens. Zij vindt dat wel aan de gestelde eisen voldaan wordt en dat het aantal parkeerplaatsen afdoende is.

De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak.

Bewoners in verweer tegen nieuw dc Kuehne + Nagel | NT

Bewoners in verweer tegen nieuw dc Kuehne + Nagel

rechtszaak

Diverse omwonenden zien niets in de komst van een nieuw distributiecentrum van K+N in Tiel. Zij vrezen verkeersoverlast en vinden het gebouw niet passen in de omgeving.

De Zwitserse expediteur Kuehne + Nagel wil een groot dc realiseren op bedrijventerrein Medel in de Gelderse stad. Een deel van het distributiecentrum is al gebouwd. Maar als het aan omwonenden ligt, gaat de bouw niet zonder slag of stoot verder, schrijft lokaal medium StadBuren.nl.

Hoewel nog niet alle benodigde vergunningen binnen zijn, is K+N toch al gaan bouwen. De omwonenden eisen niet dat het al gebouwde deel verdwijnt, maar willen wel dat het nog te bouwen deel wordt aangepast. Zo moeten er meer parkeerplaatsen komen en zou voor een ander ontwerp moeten worden gekozen, zodat het beter past in de omgeving.

De bewoners hebben dan ook juridische stappen ondernomen tegen het gemeentebestuur van Tiel, dat al diverse vergunningen verleende aan de expediteur. Beide partijen stonden onlangs tegenover elkaar bij de Raad van State. Daar betoogde de advocaat van de omwonenden dat het aantal parkeerplaatsen te laag is. Weliswaar lijkt het voldoende voor het toekomstige personeel van K+N. Maar mogelijk dat in de toekomst een ander bedrijf het pand betrekt. Wie zegt dat voor het personeel van deze nieuwe partij ook genoeg parkeerplaatsen zijn.

Daarnaast is de hoogte van het gebouw (vijftien meter) een steen des aanstoots. Rondom het complex is een wal aangelegd, maar het pand is stukken hoger dan de wal. Mede daardoor zou het niet voldoen aan de welstandseisen, vinden de omwonenden. De gemeente is het er niet mee eens. Zij vindt dat wel aan de gestelde eisen voldaan wordt en dat het aantal parkeerplaatsen afdoende is.

De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak.