De feitelijke overname werd bekendgemaakt bij de presentatie van de financiële halfjaarcijfers van de Zwitserse transportgigant. Het bedrijf zet al enige tijd in op het verwerven van een mondiaal perishable-netwerk, nadat de logistieke activiteiten in de gas-en oliewinning de laatste jaren minder opleverden en werden afgebouwd.

Skyservices heeft vestigingen op de luchthavens van Kaapstad en Johannesburg en is met ruim vijftig medewerkers gespecialiseerd in de afhandeling van perishables. De verswaren gaan onder meer naar de luchthavens van Schiphol, Londen en Frankfurt.

Nettowinst

De Zwitserse expediteur presenteerde vandaag een nettowinst over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar van 36,1 miljoen Zwitserse frank (31 miljoen euro, tegen huidige wisselkoersen). Dat is een verbetering van 6,2 miljoen frank vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Opnieuw waren de luchtvrachtactiviteiten de grote moneymaker voor de Zwitserse expediteur. Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg in dit vervoerssegment met ruim 39 miljoen frank naar 53,4 miljoen frank op een totaal operationeel resultaat van 54,7 miljoen frank voor het expeditiebedrijf.

Containervaart

De containervaart leverde over de eerste helft van dit jaar een negatief resultaat op van 5,5 miljoen frank tegen een verlies van 2,6 miljoen frank over de eerste zes maanden van 2017. Het zeevrachtvolume nam tegelijkertijd met 3% af. De divisie logistiek leverde een lichte verbeterde bedrijfswinst op van 6,8 miljoen frank bij een omzetstijging van 3%.