De directie van moederconcern Deutsche Bahn (DB) was vooral tevreden over de resultaten uit de luchtvrachtsector en het landvervoer. Laatstgenoemde divisie is goed voor 43% van de totale omzet van DB Schenker.

Wegvervoer

Het resultaat uit het wegvervoer nam met 7% toe naar 3,5 miljard, terwijl het resultaat voor belastingen met 10% steeg naar 68 miljoen euro. De directie vermeldt daarbij dat de cijfers uit het wegvervoer enigszins positief zijn beïnvloed dit lopende boekjaar, doordat ook overzees landvervoer is meegerekend in deze cijfers.

De activiteiten in de luchtvracht leverden een bedrijfswinst van 57 miljoen euro op, een toename van 12%. In deze laatste sector nam het vervoerde volume met 6% toe naar 650.000 ton. De zeevrachtdivisie zag het resultaat over de eerste zes maanden van dit jaar sterk herstellen met 33% naar 28 miljoen euro op een omzet van 1,4 miljard euro (2,6%). Het containervervoer kwam uit op 1 miljoen teu, een stijging van 2,3% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Contractlogistiek

De contractlogistiek liet de enige krimp in de financiële cijfers van DB Schenker zien. Het resultaat daalde met 18% naar 46 miljoen euro, terwijl de dalende omzet (-2,8%) uitkwam op 1,26 miljard euro. Deze laatste cijfers werden volgens de directie negatief beïnvloed door boekhoudkundige verschuivingen van posten tussen landvervoer en contractlogistiek.