Welke bedrijven Geodis op het oog heeft, meldt Lombard niet. Wel heeft ze bekendgemaakt dat Geodis speurt naar bedrijven met een omzet van 1,5 tot 2 miljard euro. De Fransen hebben eerder gekeken naar de overname van Ceva. Maar deze plannen zijn inmiddels van tafel na de beursgang van Ceva en de komst van CMA CGM als aandeelhouder in het expeditiebedrijf.

Thuismarkt

Lombard wil dat door een overname de rest van Europa een tweede thuismarkt wordt voor Geodis, naast Frankrijk. Tevens moeten de bedrijfsonderdelen in de Verenigde Staten en China worden versterkt. ‘Maar dit mag niet ten koste gaan van de activiteiten in Frankrijk’ zegt de topvrouw in de Franse krant Les Echos. Momenteel behaalt Geodis 37% van zijn opbrengsten in het thuisland.

De logistiek dienstverlener is actief in 120 landen en heeft een omzet van 8,1 miljard euro. Er werken wereldwijd ongeveer veertigduizend mensen bij het dochterbedrijf van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.