De financiële markten verwachten intussen vrijdag een antwoord van Panalpina op het anderhalve week oude overnamebod van 3,4 miljard euro door DSV. Analisten waarmee het Britse vakblad Loadstar heeft gesproken, rekenen daarbij op een ‘vriendelijke afwijzing’ dat DSV waarschijnlijk zal counteren met een hoger bod, bestaande uit meer cash en minder aandelen DSV.

Grootaandeelhouder

Bronnen rond de deal melden verder dat Panalpina en de Ernst Goehner Stiftung, dat met een belang van 46% een beslissende stem heeft, zich afzonderlijk laten adviseren door banken bij het overnamebod van DSV.

De directie van Panalpina laat een eigen onderzoek verrichten door de Zwitserse bank UBS, terwijl de stichting heeft gekozen voor Goldman Sachs. Dat kan er volgens analisten op wijzen dat de grootaandeelhouder niet klakkeloos het oordeel van de directie van Panalpina wil overnemen.