Klinkende winstcijfers voor CH Robinson

Expeditie

Het Amerikaanse CH Robinson wist de winst vorig jaar met 17,7% te verhogen naar 912 miljoen dollar, op een omzet van 16,6 miljard dollar (+11,8%). Over het laatste kwartaal van afgelopen jaar was er sprake van een resultaatgroei van 21,2% naar 255,5 miljoen dollar, op een omzet van 4,1 miljard (+4,5%).

CH Robinson blijft daarmee een van de best renderende logistieke dienstverleners van de wereld. De wegvervoerder en expediteur profiteerde daarbij vorig jaar vooral van sterk gestegen prijzen in het landvervoer, de grootste divisie, in de VS. De omzet steeg bij deze kernactiviteit met 15,6% naar 11,2 miljard dollar, terwijl over het vierde kwartaal van vorig jaar de omzetgroei uitkwam op 6% naar 2,8 miljard.

De expeditie-activiteiten waren vorig jaar goed voor een omzet van 2,5 miljard dollar. Het laatste kwartaal werd afgesloten met een omzet van 677 miljoen dollar. Ook bij dit kleinere onderdeel was er sprake van een inkomstengroei van boven de 10%.

Containervervoer

De omzet uit het containervervoer nam intussen met 12,4% toe over het vierde kwartaal, terwijl de inkomsten uit de luchtvrachtactiviteiten met 9,3% stegen. Ook de douane-expeditie liet met een stijging van meer dan 12% een sterk herstel zien.

Slecht nieuws was er alleen voor de contractlogistiek van versproducten. Robinson Fresh zag daar de omzet met ruim 6% afnemen naar 2,3 miljard dollar. De mindere vraag van restaurants naar transport zou daar debet aan zijn geweest. De directie liet verder bij de presentatie van de cijfers weten voorlopig geen grote fusie of overname te verwachten.

Klinkende winstcijfers voor CH Robinson | NT

Klinkende winstcijfers voor CH Robinson

Expeditie

Het Amerikaanse CH Robinson wist de winst vorig jaar met 17,7% te verhogen naar 912 miljoen dollar, op een omzet van 16,6 miljard dollar (+11,8%). Over het laatste kwartaal van afgelopen jaar was er sprake van een resultaatgroei van 21,2% naar 255,5 miljoen dollar, op een omzet van 4,1 miljard (+4,5%).

CH Robinson blijft daarmee een van de best renderende logistieke dienstverleners van de wereld. De wegvervoerder en expediteur profiteerde daarbij vorig jaar vooral van sterk gestegen prijzen in het landvervoer, de grootste divisie, in de VS. De omzet steeg bij deze kernactiviteit met 15,6% naar 11,2 miljard dollar, terwijl over het vierde kwartaal van vorig jaar de omzetgroei uitkwam op 6% naar 2,8 miljard.

De expeditie-activiteiten waren vorig jaar goed voor een omzet van 2,5 miljard dollar. Het laatste kwartaal werd afgesloten met een omzet van 677 miljoen dollar. Ook bij dit kleinere onderdeel was er sprake van een inkomstengroei van boven de 10%.

Containervervoer

De omzet uit het containervervoer nam intussen met 12,4% toe over het vierde kwartaal, terwijl de inkomsten uit de luchtvrachtactiviteiten met 9,3% stegen. Ook de douane-expeditie liet met een stijging van meer dan 12% een sterk herstel zien.

Slecht nieuws was er alleen voor de contractlogistiek van versproducten. Robinson Fresh zag daar de omzet met ruim 6% afnemen naar 2,3 miljard dollar. De mindere vraag van restaurants naar transport zou daar debet aan zijn geweest. De directie liet verder bij de presentatie van de cijfers weten voorlopig geen grote fusie of overname te verwachten.