Kuehne + Nagel voert resultaat ruim 5% op

winstgroei

Kuehne + Nagel behaalde vorig jaar een operationeel resultaat van 1,2 miljoen Zwitserse franc, ongeveer 1,06 miljard euro. Dat was 5,1% meer dan in het jaar ervoor.

De Zwitserse expediteur en logistiek dienstverlener bracht vandaag, woensdag, zijn jaarcijfers naar buiten. De netto-omzet steeg 11,7% naar 20,8 miljard franc, 18,3 miljard euro. De nettowinst steeg fractioneel naar 679 miljoen euro. Het bedrijf stelt zijn aandeelhouders een dividend in het vooruitzicht van zes franc per aandeel, 5,3 euro, 25 rappen meer dan de winstuitkering over 2017.

Verzwakking

Kuehne + Nagel signaleert dat de financiële uitkomsten over 2018 in het laatste kwartaal te lijden hadden onder een verzwakking van de markt, als gevolg van de wereldwijde economische afkoeling. Voor 2019 voorziet het bedrijf uit Schindellegi sneller te groeien dan de meeste concurrenten.

In de expeditie van zeevracht boekte de onderneming een volumegroei van 7,7%. Er werden voor klanten 4,7 miljoen teu aan containers verscheept, 335.000 meer dan een jaar eerder. K+N begon vorig jaar een digitaal platform, Sea Explorer, dat klanten nauwkeurig inzicht biedt in de tarieven die rederijen hanteren.

In de zeevrachtexpeditie verhoogde de onderneming het resultaat voor belastingen en bijzondere posten met 1%. De sterkste vrachtgroei over zee deed zich voor op de routes tussen Azië en Europa en in de invoer van de Verenigde Staten, met name uit Azië.

Luchtvracht

In de luchtvracht nam het volume met 11% toe tot 1,7 miljoen ton. De Zwitsers namen vorig jaar Quick International Courier over, een expediteur die zich richt op de verzending van tijdkritische goederen. Het resultaat na rente en belastingen, maar voor bijzondere posten, steeg 13,4%.

Landvervoer

In het landvervoer werd een omzetgroei bereikt van ruim 13%, terwijl het bedrijfsresultaat zelfs met 55% kon worden opgevoerd. Deze groei kwam vooral tot stand in het Europese groupagevervoer en het transport van deelladingen. In de contractlogistiek steeg de omzet 9% en ging het brutoresultaat met 8,8% omhoog. Het resultaat na belastingen en rente daalde evenwel met 14,3%.

Kuehne + Nagel voert resultaat ruim 5% op | NT

Kuehne + Nagel voert resultaat ruim 5% op

winstgroei

Kuehne + Nagel behaalde vorig jaar een operationeel resultaat van 1,2 miljoen Zwitserse franc, ongeveer 1,06 miljard euro. Dat was 5,1% meer dan in het jaar ervoor.

De Zwitserse expediteur en logistiek dienstverlener bracht vandaag, woensdag, zijn jaarcijfers naar buiten. De netto-omzet steeg 11,7% naar 20,8 miljard franc, 18,3 miljard euro. De nettowinst steeg fractioneel naar 679 miljoen euro. Het bedrijf stelt zijn aandeelhouders een dividend in het vooruitzicht van zes franc per aandeel, 5,3 euro, 25 rappen meer dan de winstuitkering over 2017.

Verzwakking

Kuehne + Nagel signaleert dat de financiële uitkomsten over 2018 in het laatste kwartaal te lijden hadden onder een verzwakking van de markt, als gevolg van de wereldwijde economische afkoeling. Voor 2019 voorziet het bedrijf uit Schindellegi sneller te groeien dan de meeste concurrenten.

In de expeditie van zeevracht boekte de onderneming een volumegroei van 7,7%. Er werden voor klanten 4,7 miljoen teu aan containers verscheept, 335.000 meer dan een jaar eerder. K+N begon vorig jaar een digitaal platform, Sea Explorer, dat klanten nauwkeurig inzicht biedt in de tarieven die rederijen hanteren.

In de zeevrachtexpeditie verhoogde de onderneming het resultaat voor belastingen en bijzondere posten met 1%. De sterkste vrachtgroei over zee deed zich voor op de routes tussen Azië en Europa en in de invoer van de Verenigde Staten, met name uit Azië.

Luchtvracht

In de luchtvracht nam het volume met 11% toe tot 1,7 miljoen ton. De Zwitsers namen vorig jaar Quick International Courier over, een expediteur die zich richt op de verzending van tijdkritische goederen. Het resultaat na rente en belastingen, maar voor bijzondere posten, steeg 13,4%.

Landvervoer

In het landvervoer werd een omzetgroei bereikt van ruim 13%, terwijl het bedrijfsresultaat zelfs met 55% kon worden opgevoerd. Deze groei kwam vooral tot stand in het Europese groupagevervoer en het transport van deelladingen. In de contractlogistiek steeg de omzet 9% en ging het brutoresultaat met 8,8% omhoog. Het resultaat na belastingen en rente daalde evenwel met 14,3%.