Dat sluit volgens de Duitse bestuurder overigens niet uit dat K+N links en rechts bedrijfjes blijft opkopen om de ‘organische groei in niche-markten te versterken of te versnellen’. Zo werd recent de Amerikaanse koerier Quick International Courier voor een half miljard dollar overgenomen.

Ook kijkt het bedrijf naar Azië om kennis-ondernemingen op te kopen die aanvullend zijn voor de bepaalde competenties binnen de logistiek dienstverlener. Te denken valt daarbij aan de opslag en het gespecialiseerd vervoer van oplaadbare batterijen.

Overgewaardeerd

K+N houdt zich ook ver van vijandige overnames, stelt Trefzger. Eerder liet grootaandeelhouder Klaus-Michael Kuehne al weten in de lopende overnamestrijd rond Panalpina aan de zijlijn te blijven staan. De 81-jarige zakenman vond dat Panalpina overgewaardeerd is.

Dat betekent overigens niet dat K+N niet rond de tafel gaat zitten met de tweede expediteur van Zwitserland als het initiatief door Panalpina wordt genomen, stelt Trefzger. ‘Dan zullen we er zeker naar gaan kijken.’