CH Robinson ook op overnamepad in Europa

Expeditie

CH Robinson heeft de Spaanse expediteur Space Cargo Group voor een bedrag van 42 miljoen euro overgenomen. De Amerikaanse expediteur meldt zich daarmee ook nadrukkelijk in het overname-circus dat de expeditiesector de laatste tijd domineert.

Space Cargo, omzet 75 miljoen euro, is gevestigd in Madrid en verricht vooral internationale expeditie en douane-inklaring. Het beschikt verder over opslag en distributiediensten in Spanje en Colombia.

Expertise

Volgens operationeel directeur Bob Biesterfeld van CH Robinson dient de Spaanse aankoop vooral ‘de mondiale aanwezigheid’ van het bedrijf te versterken. Daarnaast wil het Amerikaanse bedrijf via de overname lokale expertise en klanten koppelen aan het bestaande internationale netwerk van CH Robinson.

Biesterfeld meldt verder dat het bedrijf meer lokale logistieke dienstverleners opkopen en integreren om ze qua omzet te groeien en ook de bestaande klanten beter te kunnen bedienen in de wereld.

Klantenpakket

Space Cargo telt een klantenpakket van zo’n 2.500 verladers. Het bedrijf beschikt daarnaast over 170 vaste medewerkers verdeeld over zeven filialen. CH Robinson is met wereldwijd 4.000 medewerkers en 125 vestigingen een stuk groter. Het Europees hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

CH Robinson ook op overnamepad in Europa | NT

CH Robinson ook op overnamepad in Europa

Expeditie

CH Robinson heeft de Spaanse expediteur Space Cargo Group voor een bedrag van 42 miljoen euro overgenomen. De Amerikaanse expediteur meldt zich daarmee ook nadrukkelijk in het overname-circus dat de expeditiesector de laatste tijd domineert.

Space Cargo, omzet 75 miljoen euro, is gevestigd in Madrid en verricht vooral internationale expeditie en douane-inklaring. Het beschikt verder over opslag en distributiediensten in Spanje en Colombia.

Expertise

Volgens operationeel directeur Bob Biesterfeld van CH Robinson dient de Spaanse aankoop vooral ‘de mondiale aanwezigheid’ van het bedrijf te versterken. Daarnaast wil het Amerikaanse bedrijf via de overname lokale expertise en klanten koppelen aan het bestaande internationale netwerk van CH Robinson.

Biesterfeld meldt verder dat het bedrijf meer lokale logistieke dienstverleners opkopen en integreren om ze qua omzet te groeien en ook de bestaande klanten beter te kunnen bedienen in de wereld.

Klantenpakket

Space Cargo telt een klantenpakket van zo’n 2.500 verladers. Het bedrijf beschikt daarnaast over 170 vaste medewerkers verdeeld over zeven filialen. CH Robinson is met wereldwijd 4.000 medewerkers en 125 vestigingen een stuk groter. Het Europees hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Amsterdam.