De nettowinst over het laatste kwartaal kwam uit op 71,3 miljoen dollar, een toename van 8,5%. Dat stelt het bedrijf bij de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal. Het betere resultaat van Agility kwam daarbij geheel voor rekening van de de divisie Infrastructuur, dat onder meer actief is in de ontwikkeling van logistiek vastgoed.

De divisie Global Integrated Logistics (GIL) deed het een stuk minder goed, door een dalende vraag naar vrachtdiensten. GIL zag de omzet met 2,4% afnemen naar 936,7 miljoen dollar onder druk van dalende tarieven en minder volume in de expeditiemarkt.

Hogere kosten

Het bedrijfsresultaat van GIL bleef met 25,6 miljoen dollar (-1%) nagenoeg gelijk aan dat van het derde kwartaal van vorig jaar. Dat tegenvallende resultaat schrijft Agility onder meer toe aan hogere operationele kosten bij het in gebruik nemen van nieuwe faciliteiten en extra investeringen in de digitale transformatie.