Rotra rondt verkoop wegtransport aan K+N af

Expeditie

Koninklijke Rotra heeft de koop van de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek aan Kuehne + Nagel afgerond. In de toekomst wil het familiebedrijf uit Doesburg zich als digitaal expediteur richten op de uitbouw van zee- en luchtvrachtactiviteiten en binnenvaart.

Rotra meldt dat de verkoop na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en de overdracht van aandelen begin deze week is afgerond. De directie geeft verder aan dat de verkoop aan K+N genomen werd om continuïteit te waarborgen van de divisies wegtransport en logistiek. Het familiebedrijf ziet al enige tijd ontwikkelingen in het wegtransport die vragen om een doortastend antwoord.

‘Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden door het wegvallen van partners door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed nu de krachten te bundelen met Kuehne + Nagel. Voor beide partijen betekent de transactie een win-win.’

MyRotra

Rotra gaat zich geheel richten op het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie en binnenvaart. Daarvoor heeft het bedrijf het boekingsproces voor wereldwijde lucht- en zeevrachtzendingen geheel gedigitaliseerd met klantportaal myRotra.

In dit systeem kunnen verladers online tarieven inzien, zendingen boeken en traceren, statistieken visualiseren en wordt met een chatfunctionaliteit communicatie in de gehele keten mogelijk gemaakt.

Terminal

Met de extra middelen uit de verkoop van het wegtransport zal verder geïnvesteerd worden in een versnelde doorontwikkeling van Rotra’s digitale platform (RotraNext), stelt het bedrijf.

Verder wordt de containerterminal in Doesburg een ‘preferred supplier’ voor Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het volume zal stijgen, aldus Rotra. De toegang tot de terminal is recent verbreed, zodat met grotere schepen kan worden gevaren en de kosten per container afnemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Rotra rondt verkoop wegtransport aan K+N af | NT

Rotra rondt verkoop wegtransport aan K+N af

Expeditie

Koninklijke Rotra heeft de koop van de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek aan Kuehne + Nagel afgerond. In de toekomst wil het familiebedrijf uit Doesburg zich als digitaal expediteur richten op de uitbouw van zee- en luchtvrachtactiviteiten en binnenvaart.

Rotra meldt dat de verkoop na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en de overdracht van aandelen begin deze week is afgerond. De directie geeft verder aan dat de verkoop aan K+N genomen werd om continuïteit te waarborgen van de divisies wegtransport en logistiek. Het familiebedrijf ziet al enige tijd ontwikkelingen in het wegtransport die vragen om een doortastend antwoord.

‘Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden door het wegvallen van partners door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed nu de krachten te bundelen met Kuehne + Nagel. Voor beide partijen betekent de transactie een win-win.’

MyRotra

Rotra gaat zich geheel richten op het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie en binnenvaart. Daarvoor heeft het bedrijf het boekingsproces voor wereldwijde lucht- en zeevrachtzendingen geheel gedigitaliseerd met klantportaal myRotra.

In dit systeem kunnen verladers online tarieven inzien, zendingen boeken en traceren, statistieken visualiseren en wordt met een chatfunctionaliteit communicatie in de gehele keten mogelijk gemaakt.

Terminal

Met de extra middelen uit de verkoop van het wegtransport zal verder geïnvesteerd worden in een versnelde doorontwikkeling van Rotra’s digitale platform (RotraNext), stelt het bedrijf.

Verder wordt de containerterminal in Doesburg een ‘preferred supplier’ voor Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het volume zal stijgen, aldus Rotra. De toegang tot de terminal is recent verbreed, zodat met grotere schepen kan worden gevaren en de kosten per container afnemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement