Met de overname ontstond een logistieke reus met ruim 60.000 werknemers, verspreid over meer dan tachtig landen.

Andersen kondigde eerder aan dat de bundeling vanaf 2022 zo’n 300 miljoen per jaar aan kostenbesparing moet opleveren. Daarvan is vorig jaar 5% gerealiseerd. Dit jaar moet dat 60% zijn en de resterende 35% wordt in 2021 verwacht.

Geen verlies van klanten

Volgens de logistieke topman heeft het verwachte verlies aan klanten ter waarde van 5% van de omzet zich niet voorgedaan. DSV en Panalpina werden het in april vorig jaar eens over de krachtenbundeling ter waarde van ruim vier miljard euro. De Denen hebben dat bedrag voor het grootste deel in aandelen voldaan.

Eind vorig jaar stond de teller bij DSV Panalpina op 61.216 werknemers. In 2018, vóór de overname van Panalpina waren dat er 47.394. Andersen zegt inmiddels een duidelijk beeld te hebben van de toekomstige personeelsomvang, maar wilde dat cijfer niet bekendmaken.