‘De fusie van DSV en Panalpina moet leiden tot kostenbesparingen en om het doel te bereiken, zullen tussen de 3000 en 4000 banen verdwijnen’ aldus de financiële topman tegen het persbureau.

Volgens hem behaalde Panalpina weliswaar een kleine marge, maar was het bedrijf niet competitief. ‘Voordat je kunt groeien, moet je het bedrijf op maat maken. Als je niet de juiste structuur hebt, is er veel inefficiëntie en klanten willen daar niet voor betalen’, vertelde Lund aan Dow Jones.

Tekst loopt door onder foto.

bron: panalpina

De bundeling van de twee tot DSV Panalpina moet een kostenbesparing van 2,3 miljard Deense kroon (ruim 300 miljoen euro) per jaar opleveren. Lund verwacht dat de integratie en ‘juiste maatvoering’ dit jaar kunnen worden afgerond. ‘Dan kunnen we ons in principe vanaf 2021 concentreren op een normale bedrijfsvoering.’

Vier miljard euro

Topman Jens Bjørn Andersen weigerde twee weken geleden nog een getal te noemen van het aantal werknemers van wie afscheid wordt genomen. Wel zei hij dat getal in zijn hoofd te hebben. Op dat moment hadden al zeshonderd werknemers het gebundelde logistiekconcern verlaten, hetzij vrijwillig, hetzij gedwongen.

Eind vorig jaar stond de teller bij DSV Panalpina op 61.216 werknemers. Voor de overname van Panalpina had DSV 47.394 mensen op de loonlijst. De Deense logistieke reus legde in totaal ongeveer vier miljard euro op tafel voor zijn Zwitserse branchegenoot, het grootste deel in de vorm van aandelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement